PETROVO: Uručene Ponosne kartice za 76 višečlanih porodica - Glas Regije

PETROVO: Uručene Ponosne kartice za 76 višečlanih porodica

Nije učitano

Na svečanosti koju je organizovala Opština Petrovo i Fondacija „Za porodicu“ danas su za 76 porodica sa troje i više djece sa područja ove opštine uručene „Ponosne kartice“. Kartice su uručili načelnik opštine Ozren Petković i predsjednik Fondacije Dragan Dakić.

Načelnik Petković je rekao da je riječ o jednoj u nizu aktivnosti u okviru pronatalitetne politike ove lokalne zajednice.

„Iz budžeta opštine za prvo i drugo novorođenče u porodici dajemo 100 KM, za treće 300 KM, za četvrto 500 KM a za peto i svako naredno novorođenče u porodici 700 KM „, izjavio je Petković. On je naveo da se subvencioniše prevoz učenicima osnovne i srednje škole, kao i zahtjevi za vantjelesnu oplodnju.

Za najmlađe sugrađane tokom godine bude organizovana manifestacija Gospojinske dječije radosti, tokom koje se dodjeljuju bicikli svoj djeci rođenoj između ove dvije manifestacije, kao i Dječija Nova godina.

Predsjednik Fondacije „Za porodicu“ Dragan Dakić rekao je da je u protekla tri mjeseca preko 20 lokalnih zajednica postalo dio velike zajednice sa više od 6.000 višečlanih porodica.

Nije učitano

On je naveo da je ponosan na porodice koje su se odlučile za više djece, da je kao otac četvoro djece svjestan svih problema višečlanih porodica i kao cilj Ponosne kartice Srpske naveo da se njihova potrošačka korpa rastereti u saradnji sa privrednicima.

Dakić je rekao da se karticom kod pojedinih privrednika na pojedine artikle može ostvariti popust od pet odsto, pa čak do 100 odsto.

Porodice sa troje i više djece sa područja opštine Petrovo, koje se nisu prijavile na javni poziv za Ponosnu karticu, kao i porodice koje postanu bogatije za treću bebu u narednom periodu, mogu se naknadno prijaviti u Opštinskoj upravi Petrovo.

GlasRegije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *