POJAČANE MJERE: Njemačka vlada usvojila nova pravila za ulazak u zemlju - Glas Regije

POJAČANE MJERE: Njemačka vlada usvojila nova pravila za ulazak u zemlju

Nije učitano

Foto: Pixabay

Njemačka vlada usvojila je danas novu uredbu kojom se pooštravaju pravila za ulazak u zemlju u cilju zaštite od „uvoza“ korona virusa.

Prema saopštenju portparolkle vlade Ulrike Demer svi putnici koji u Njemačku budu ušli od 1.avgusta moraće prilikom ulaska u zemlju da posjeduju dokaz o vakcinaciji, izlječenju ili negativnom testu.

Oni koji dolaze iz zemalja u kojima “hara” novi soj korona virusa moraju imati negativan test, nebitno da li su vakcinisani ili izliječeni od korone.

Nova uredba treba da spreči unošenje dodatnih infekcija u Njemačku, naglasila je Demer dodajući da ova mjera važi za sve osobe starije od 12 godina.

Dodatno će od 1.avgusta stupiti na snagu i izvesna olakšica, a to je da se u uredbi pominju još samo dvije liste rizičnih zemalja, i to one sa visokim rizikom i zemlje novih sojeva.

Osobe koje dolaze iz zemalja u kojima se širi novi soj moraće u 14-odnevni karantin.

Što se tiče povratka iz zemalja sa visokim rizikom osobe koje nisu vakcinisane, ili nisu preležale Kovid19 moraće u desetodnevni karantin, koji mogu prekinuti najranije petog dana uz negativan korona test.

Tanjug

About Post Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *