STANARI: Obavezno nošenje zaštitnih maski na javnim mjestima, podjela preko mjesnih zajednica - Glas Regije

STANARI: Obavezno nošenje zaštitnih maski na javnim mjestima, podjela preko mjesnih zajednica

Nije učitano

Foto: Glas Regije/Ilustracija

STANARI – Štab za vanredne situacije opštine Stanari je je na juče odražnom sastanku aključio da je na području ove opštine epidemiološka situacija zadovoljavajuća i da trenutno nema lica kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Pod nadzorom se nalazi 120 lica. Rješenje o izolaciji ima 43 osobe, a za 20 lica je istekao period izolacije. Nema kršenja mjera o izolaciji u proteklih 72 časa, saopšteno je na zvaničnoj internet stranici opštine Stanari.

Кarantin je spreman za lica za koja se utvrdi da su postupila suprotno mjerama kućne izolacije. Policijski čas se poštuje i ta mjera nije kršena od strane građana.

„Štab je produžio ograničenja i mjere zabrane do 15. aprila i donio zaključak kojim se nalaže svim licima obavezno nošenje zaštitne maske na javnim mjestima. Putem mjesnih zajednica građanima naše opštine biće podijeljenje zaštitne maske, a građani treba da se obrate predsjednicima Savjeta u MZ i da za svoje domaćinstvo preuzmu iste. Po mjesnim zajednicama, zajedno sa nadležnim institucijama i Crvenim krstom nastaviće se podjela humanitarnih paketa za socijalno ugrožena lica.“, dodaje se u saopštenju.

Štab je donio zaključak da đacima OŠ „Desanka Maksimović“ koji nemaju internet pomogne da za period trajanje nastave dobiju internet kako bi ravnopravno mogli da sudjeluju u nastavi kao i ostali vršnjaci.

Štab je razmatrao i pitanje podsticija u poljoprivredi kako bi podstakao stanovništvo da što više površina zasije. Za narednu sjednicu pripremiće se prijedlog kriterijuma za podsticaj u poljoprivredi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *