Košarac posjetio granični prelaz i opštinu Šamac - Glas Regije

Košarac posjetio granični prelaz i opštinu Šamac

Nije učitano

Foto: Opština Šamac

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac konstatovao je danas prilikom posjete graničnom prelazu u Šamcu da na ovom prelazu nema zastoja, te izrazio zadovoljstvo načinom na koji se odvija spoljnotrgovinska razmjena, navodi se na zvaničnoj internet stranici opštine Šamac.

On je novinarima u Šamcu rekao da su u početku bili određeni zastoji na graničnim prelazima, te dodao da se može reći da su institucije Republike Srpske, Federacije BiH i Savjet ministara reagovali na to adekvatnim odlukama.

Košarac je istakao da je u ovoj veoma složenoj epidemiološkoj situaciji najvažnije sačuvati zdravlje ljudi, te omogućiti dovoljne količine hrane, lijekova, medicinskog i sanitetskog materijala.

On je na graničnom prelazu u Šamcu posjetio prostorije Kancelarije za veterinarstvo BiH, te istakao da je ovo treća važna tačka, osim Bijače i Gradiške, na kojoj se obavlja promet sa zemljama EU.

Košarac je podsjetio da, prema odluci Savjeta ministara, Kancelarija za veterinarstvo treba da tokom 24 časa ima svoje inspektore na graničnom prelazu.

Šef Odjeljenja granične veterinarske inspekcije Slaviša Kreštalica potvrdio je da se promet robe biljnog i životinjskog porijekla odvija nesmetano.

On je naveo da na ovaj granični prelaz dolaze pošiljke uglavnom iz istočnog dijela Evrope, Mađarske i Slovačke, te da trenutno nije veliki promet.

Nakon posjete graničnom prelazu i kancelariji za veterinarstvo BiH ministar Košarac posjetio je opštinu Šamac i tom prilikom razgovarao sa načelnikom opštine Đorđem Milićevićem o trenutnoj epidemiološkoj situaciji i funkcionisanju graničnog prelaza u Šamcu.

(IZVOR: Opština Šamac)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *