ŠTAB UBLAŽIO MJERE: Od ponedjeljka dozvoljen rad bioskopa i bazena u Srpskoj - Glas Regije

ŠTAB UBLAŽIO MJERE: Od ponedjeljka dozvoljen rad bioskopa i bazena u Srpskoj

Nije učitano

Foto: Vlada RS

U skladu sa povoljnijom epidemiološkom situacijom, od 10. maja do 24. maja ove godine dozvoljava se rad bioskopa i bazena u Republici Srpskoj, uz strogo pridržavanje mjera propisanih od strane Instituta za javno zdravstvo RS.

Takođe, u ovom periodu dozvoljavaju se takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista u grupama do 30 osoba, bez prisustva publike ili drugih osoba koje nisu akreditovane od strane organizatora.

Ovo je zaključeno na današnjoj sjednici Republičkog štaba za vanredne situacije, na kojoj je razmatrana epidemiološka situaciju u Republici Srpskoj, te donijet Zaključak o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane virusom korona u Srpskoj.

Ranije donesene mjere i dalje ostaju na snazi, u skladu sa predmetnim zaključkom.

– Republički štab za vanredne situacije danas je usvojio zaključke o raspodjeli vakcina, te zadužio Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da ih raspodjeli zdravstvenim ustanovama. Riječ je o raspodjeli 25.000 doza, komponente I Sputnik V vakcine i 49.300 doza vakcine proizvođača Sinofarm – navodi se u saopštenju.

(IZVOR: Srpskainfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *