Potpisan ugovor između Opštine Šamac i fondacije „Za porodicu“, o projektu „Prijatelјi porodice“ - Glas Regije

Potpisan ugovor između Opštine Šamac i fondacije „Za porodicu“, o projektu „Prijatelјi porodice“

Nije učitano

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević i predsjednik Fondacije “Za porodicu” Dragan Dakić danas su potpisali  Ugovor o zajedničkoj realizaciji  projekta pod nazivom “Prijatelјi porodice” namjenjen kao podrška porodicama sa troje i više djece sa ovog područja.

Dragan Dakić ispred Fondacija „Za porodicu“  izrazio je zadovolјstvo spremnošću načelnika opštine Šamac da učestvuje u projektu koji je namjenjen kao podrška porodicama sa troje i više djece, ali  i  lokalnim privrednicima.

On dodaje da se pogodnosti koje „Ponosna kartica RS“ nosi za porodice sa troje i više djece od kojih je najmanje jedno malolјetno odnosi na popuste prilikom kupovine roba i usluga kod budućih  partnera sa područja opštine Šamac ali i širom RS.

„Vjerujem da ćemo zalaganjem Opštinske uprave Šamac steći što više partnera u lokalnoj zajednici, društveno odgovornih subjekata koji su spremni da odobre popuste”, kaže Dakić dodajući da je projekat veliki benefit u tehnološkom smislu za sve lokalne privrednike, a lokalne zajednice će snositi troškove izrade internet prodavnice.

Dakić napominje da je današnjim potpisivanjem Ugovora opština Šamac i formalno „ponosna“ lokalna zajednica i dio jedne velike „tri plus porodice“ i mreže opština i gradova u RS koje podržavaju ovaj projekat.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević kaže da je opština Šamac nizom svojih pronatalitetnih mjera i mjera podrške  porodicama u protekle četiri godine na neki način već dio Fondacije, a sa ovim potpisivanjem ugovora  danas  postaju i zvanično.

“Na području opštine Šamac danas imamo oko 100 porodica sa troje i više djece. Opštinska uprava će se uklјučiti  ne samo u finansijskom dijelu  za  izradu aplikacije, nego i direktnim animiranjem privrednika  na ovom području kako bi postigli maksimalno dobar efekat ovog projekta”, kaže Milićević dodajući da će se aktivno uklјučiti  kako bi sve porodice sa troje i više djece imale mnoge benefite.

Milićević je podsjetio da danas zaokružuju sve mjere  koje je opština Šamac u protekle četiri godine provodila napominjući neke od njih kao što je podrška porodicama sa četvero i više djece koje na mjesečnom nivou dobijaju 150 KM, besplatan prevoz srednjoškolaca u jednom polugodištu, jednokratna pomoć prvačićima koji se upišu u prvi razred po 100 KM, jednokratna pomoć za rođenje, prvog, drugog, trećeg djeteta, te podrška vantjelesnoj oplodnji putem Javnog poziva za dodjelu finansisjksih sredstava.

Načelnik Službe za društvene djelatnosti i poslove civilne zaštite, Mišo Dervenić kaže da opština Šamac današnjim potpisivanjem Ugovora sa Fondacijom „Za porodicu“ pokazuje da je istinski prijatelј porodice, te da ovo nije samo finansijska pomoć porodicama sa troje i više djece nego društveno priznanje porodicama kao stuba našeg društva.

“Koristim priliku da pozovem sve privrednike sa šamačkog područja da daju doprinos i pokažu jednu humanost da budemo zajedno partneri kako bi porodicama omogućili bolјi položaj. U zgradi Opštinske uprave, u kancelariji Službe za društvene djelatnosti možete dobiti sve informacije i pomoć o načinu i uslovima za prijavu na ovaj projekat”, kaže Dervenić.

Svetlana Pavlović/GlasRegije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *