Podignuta optužnica protiv pet lica zbog zloupotreba u Domu zdravlja Doboj - Glas Regije

Podignuta optužnica protiv pet lica zbog zloupotreba u Domu zdravlja Doboj

Nije učitano

Okružno javno tužilaštvo u Doboju podiglo je optužnicu protiv bivšeg direktora dobojskog Doma zdravlja Slavka Kovačevića i još četiri lica zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

„Podignuta je optužnica protiv K.S. (1961) iz P., grad Doboj, N.M. (1983) iz P.G., grad Doboj, S.D. (1981) iz Doboja, Ž.S. (1961) iz O., grad Doboj i G.N.(1954) iz L., grad Doboj“, saopšten je na sajtu tužilaštva.

„Optuženi K.S. tereti se da je kao službeno lice – direktor Doma zdravlja Doboj, iskoristio svoj službeni položaj, na način što je suprotno Uredbi o naknadama za službena putovanja u zemlji i inostranstvu za zaposlene u javnom sektoru Republike Srpske, dana 17.03.2019.godine, u svojstvu direktora navedene zdravstvene ustanove otputovao u Minhen, iako nije imao odluku, odnosno rješenja poslodavca, kao i naloga za službeno putovanje, čime je JZU Dom zdravlja Doboj nanio štetu u tačno neutvrđenom novčanom iznosu.“, navode iz tužilaštva.

„Optuženi N.M., S.D., Ž.S., i G.N. terete se da su zajedno, kao službena lica, članovi komisije za izbor i imenovanje direktora i članova upravnih i nadzornih odbora javnih ustanova i preduzeća čiji je osnivač Skupština Grada Doboja, iskoristili svoj službeni položaj na način što su suprotno odredbama Zakona o zdravstvenoj zaštiti i Statutu JZU Dom zdravlja Doboj, optuženom K.S. pribavili korist, na način da je isti imenovan za Direktora Doma zdravlja Doboj.“, ističe se u saopštenju.

Optužnica će se dostaviti na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Doboju.

About Post Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *