OPTUŽEN ZA DIVLJANJE U DOBOJU: Bježao pa se zakucao u policijsko vozilo - Glas Regije

OPTUŽEN ZA DIVLJANJE U DOBOJU: Bježao pa se zakucao u policijsko vozilo

Nije učitano

DOBOJ – Amir Mašić (25), zvani Tagarica iz Maglaja, optužen je da je vozeći audi bježao od dobojske policije, u čemu ga je nakratko zaustavio traktor koji mu se našao na putu, ali ne i spriječio da nastavi bjekstvo, tokom kojeg se potom zakucao u policijski automobil, pišu Nezavisne.

Okružno javno tužilaštvo u Doboju nakon sprovedene istrage je protiv njega podiglo optužnicu, a potom ju je potvrdio dobojski Osnovni sud.

Terete ga da 26. marta, oko 17.10, vozeći audi u kojem je na mjestu suvozača bio B.A. nije stao na znak policije.

„Kada je preko mosta iz pravca Matuzića, opština Doboj Jug, dolazio audi kojim je upravljao optuženi, policajac je dao znak ‘stop’. Mašić je počeo da usporava, a potom je vozilo naglo startovao i regionalnim putem pobjegao u pravcu Maglaja“, navodi se u optužnici.

Kako se dodaje, tada su policajci službenim pežoom krenuli za optuženim.

„Kada su u mjestu Paklenica Donja uočili audi, koji je bio zaustavljen zbog traktora koji se našao na putu, dolaskom do njega policajci su upalili rotacije i sirene te zaustavili svoje vozilo“, istaknuto je u optužnici.

Policajci su, dodaje se, tada izašli iz vozila. U tom momentu optuženi se audijem polukružno okrenuo na cesti i krenuo prema policijskom pežou, gdje je bio jedan od policajaca, koji je potom u strahu za svoju, te bezbjednost svojih kolega repetirao službeni pištolj u vazduh.

„Policajac je tada jasno i glasno rekao: ‘Policija! Stoj, pucaću“, ali se optuženi oglušio o to, te je vozilom krenuo prema policijskom autu kraj kojeg je stajao policajac. On je tada ispalio nekoliko hitaca u vazduh i sklonio se u stranu, a optuženi je prednjom stranom svog vozila udario u prednji lijevi dio policijskog automobila“, ističe se u optužnici.

Tada je pobjegao, a kako su „Nezavisne novine“ ranije objavile, on je nekoliko dana kasnije uhapšen.

(IZVOR: Nezavisne)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *