Podignuta optužnica protiv Bojana Legina iz Dervente koji se sumnjiči da je 10 kilograma droge odbacio na groblje - Glas Regije

Podignuta optužnica protiv Bojana Legina iz Dervente koji se sumnjiči da je 10 kilograma droge odbacio na groblje

Nije učitano

Foto: MUP RS

Bojan Legin (41) iz Dervente, nakon što je kontrolisan od strane policije u januaru ove godine, torbu sa više od 10 kilograma spida odbacio je na groblje u Sijekovcu kod Broda, te tvrdio da nije njegova, piše SrpskaInfo.

Navedeno je ovo u optužnicu koju je nedavno protiv Legina podiglo Okružno javno tužilaštvo u Doboju, a koju je potvrdio Osnovni sud Derventa. On je uhapšen u akciji “Splav”.

Prema optužnici, Legin se tereti da je neovlašteno držao i prodavao opojne droge u periodu od 17. decembra prošle do 16. marta ove godine.

– On je 8. januara ove godine, na mjesnom groblju u Sijekovcu kod Broda, prilikom kontrole od strane ovlaštenih osoba Policijske uprave Doboj odbacio crnu sportsku torbu u kojoj je bilo 10 paketa, sa ukupno 10,186 kilograma spida – piše u optužnici.

Pretres

On je tada zaustavljen od strane policajaca, a po naredbi Okružnog suda u Doboju. Legin je u to vrijeme bio i pod posebnom prismotrom, zato što je bilo odobreno tajno praćenje i tehničko snimanje lica, transportnih sredstava i predmeta koja su u vezi s njim.

Prema nezvaničnim informacijama, policija je u blizini njega pronašla drogu, ali je on izjavio da on nema veze s narkoticima i pušten je da se brani sa slobode. Nastavljena je istraga protiv njega.

Ponovo se na meti policije našao 16. marta ove godine.

– Policija je pretesla kuću koju on koristi na području Dervente. Tom prilikom pronađeno je 11 paketića sa ukupno sedam grama kokaina i on je uhapšen – precizirano je u optužnici.

On je tada uhapšen u policijskoj akciji „Splav“, kada je privedena još jedna osoba s njim. Međutim, ime ove osobe se ne spominje u optužnici.

Misteriozna osoba

Nakon što je Legin uhapšen, navedeno je da se radi o osobi koja je odranije poznata policiji i da je često dovođena u vezu poslovima s drogom, ali i sa još nekim krivičnim djelima.

Poslije njegovog privođenja, mještani Dervente su tvrdili da je samo bilo pitanje dana kada će biti uhapšen, jer su svi sumnjali da se bavi krivičnim djelima.

– Dervenćanima je bilo posebno sumnjivo to što Legin praktično ništa valjano ne radi, a vozi skupocjena vozila i, uz atraktivne nekretnine, lagodno živi. Zbog toga su sumnjali da se bavi nekim kriminalom – kaže jedan od mještana ovog grada.

Dodaje da su ipak ostali šokirani kada su čuli zbog čega je uhapšen, kao i da se spominjalo da je kod njega pronađena laboratorija za proizvodnju marihaune.

Interesantno da su slične priče kružile i za drugu osobu uhapšenu u policijskoj akciji „Splav“. Za nju se takođe pričalo da je poznata po krivičnim djelima, ali i po lagodnom životu na području Broda.

Njegovo ime se nije našlo u optužnici i pretpostavlja se da bi mogao biti svjedok.

Nestala laboratorija

Nakon što je u martu u akciji „Splav“ uhapšen Bojan Legin, iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske je saopšteno da je tokom pretresa kod njega pronađena i improvizovana laboratorija za uzgoj marihaune.

Međutim, u optužnicu koju je protv njega podiglo dobojsko tužilaštvo nigdje se ne spominje ta laboratorija, pa se postavlja pitanje gdje je ona nestala.

(IZVOR: SrpskaInfo)

About Post Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.