NADLEŽNI APELUJU: Građani da se pridržavaju mjera tokom praznika - Glas Regije

NADLEŽNI APELUJU: Građani da se pridržavaju mjera tokom praznika

Nije učitano

Foto: Vlada RS

Glavni koordinacioni tim zamolio je građane za razumijevanje i pozvao ih da budu odgovorni, te da se u predstojećim danima vaskršnjih i prvomajskih praznika dosljedno pridržavaju mjera zaštite od virusa korona, piše SrpskaInfo.

Na građane je apelovano da na otvorenom nose zaštitnu opremu, u vidu maske i rukavica, da poštuju socijalno rastojanje od dva metra, te da se na javnom mjestu ne okupljaju u grupama većim od tri osobe.

Na današnjem sastanku apelovano je i na osobe kojima je određena kućna izolacija, da se strogo pridržavaju propisanih mjera.

Glavni koordinacioni tim ocijenio je da se, ukoliko u naredne dvije sedmice ne bude pogoršanja epidemiološke situacije, može očekivati donošenje fleksibilnijih mjera od dosadašnjih.

Konstatovano je da je trenutna epidemiološka situacija u Srpskoju stabilna i da nema eksponencijalnog rasta broja zaraženih virusom korona.

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković, predsjednica RS Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić održali su danas, u Banjaluci, redovan sastanak Glavnog koordinacionog tima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *