Modričanima dijeljene zaštitne maske i rukavice - Glas Regije

Modričanima dijeljene zaštitne maske i rukavice

Nije učitano

Foto: modrica.ba

„U skladu sa Naredbom Republičkog štaba za vanredne situacije na snazi je mjera obaveznog korištenja zaštitnih maski i rukavica na otvorenom prostoru zbog pojave korona virusa. Civilna zaštita opštine Modriče u saradnji sa Crvenim krstom je danas, 14. aprila 2020. godine dijelila zaštitne maske i rukavice građanima Modriče.“, saopšteno je na zvaničnoj internet stranici opštine Modriča.

Propisno zaštićeni volonteri su na više lokacija od ranih jutarnjih sati do 11 časova provodili akciju. Podjela je organizovana danas obzirom da je utorkom od 7 do 10 časova dozvoljen izlazak iz kuća licima starijim od 65 godina, a danas je u Modriči počela sa radom zelena pijaca. Cilj akcije je da se građani zaštite dodatnom opremom, a smatra se da su starija lica najugroženija kategorija stanovništva.

„Štab za vanredne situacije je na svojoj zadnjoj sjednici odobrio rad zelene pijace, te smo i iz tog razloga odlučili da danas krenemo sa akcijom kako bi se zaštitili građani koji eventualno nemaju masku ili rukavice. Akcija će se ukoliko bude potrebe vršiti i narednih dana. Građani, a posebno starija populacija su vrlo disciplinovani i uglavnom poštuju sve mjere“, istakao je Željko Terzić, predstavnik Civilne zaštite.

„Pridržavam se mjera jer smatram da samo na taj način možemo pobijediti bolest“, izjavio Mile Marić, mještanin Modriče.

„Aktivista sam Crvenog krsta i odlučila sam da se priključim akciji. Smatram da ne pripadam kritičnoj grupi stanovništva i želim da pomognem svojim sugrađanima“, rekla je Jelena Božić, volonter Crvenog krsta.

(IZVOR: Opština Modriča)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *