MILIČEVIĆ: Skupštinska većina odbila inicijativu o podršci proljećnoj sjetvi za 3.000 domaćinstava - Glas Regije

MILIČEVIĆ: Skupštinska većina odbila inicijativu o podršci proljećnoj sjetvi za 3.000 domaćinstava

Nije učitano

Foto: Screenshot/RTV BN

„Na danas održanoj vanrednoj sjednici Skupštine opštine Teslić skupštinska većina je odbacila prijedlog načelnika opštine Milana Miličevića o podršci proljetnoj sjetvi za preko 3 hiljade domaćinstava, koja će zbog blokade skupštinske većine ostati bez podsticaja za proljetnu sjetvu.“, saopšteno je na zvaničnoj facebook stranici načelnika opštine Teslić.

„Inicijativa načelnika opštine Teslić podnesena je u skladu sa preporukom Ministarstva poljoprivrede u cilju podsticanja proizvodnje hrane imajući u vidu krizu nastalu pandemijom virusa korona, koja za posljedicu može imati nestašice hrane. Ovakva nerazumna odluka odbornika skupštinske većine u vanrednoj situaciji nema nikakvog opravdanja, ne samo zbog preporuke Ministarstva poljoprivrede za ovaj i ovakav vid podsticaja, nego i zbog činjenice da su mnoge druge opštine i gradovi u Republici Srpskoj na ovaj ili sličan način sprovele preporuke Ministarstva poljoprivrede, pa je na primjer grad Banja Luka izdvojila podsticaje za oko 1.200 domaćinstava na način identičan inicijativi načelnika opštine Teslić Milana Miličevića.“, ističe se u saopštenju.

„Međutim, za razliku od Banjaluke odbornici Skupštinske većine u Tesliću, su takvu pomoć za 3.000 teslićkih domaćinstava blokirali i spriječili da se u tu svrhu izdvoje sredstva u budžetu, koja bi iznosila oko 300.000 KM ili manje od 2% budžeta. Ova odluka će imati u narednom periodu posljedice ne samo na podsticanje poljoprivredne proizvodnje u kriznom stanju u Tesliću i po poljoprivredne proizvođače, već i na dostupnost i cijene hrane i prehrambenih proizvoda na području opštine Teslić. Pokazalo se ponovo da postojeća skupštinska većina zbog uskih ličnih i stranačkih interesa po ko zna koji put radi na štetu građana opštine Teslić.“, dodaje se na facebook stranici Milana Miličevića.

SKUPŠTINSKA VEĆINA ODBILA INICIJATIVU NAČELNIKA O PODRŠCI PROLJETNOJ SJETVI ZA 3.000 DOMAĆINSTAVANa danas održanoj…

Posted by Dr Milan Miličević, načelnik opštine Teslić on Tuesday, April 14, 2020

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *