NAČELNIK BRODA O PRIJAVI MUP-a RS: "Montiran proces" - Glas Regije

NAČELNIK BRODA O PRIJAVI MUP-a RS: „Montiran proces“

Nije učitano

Zoran Vidić, načelnik opštine Brod, ocijenio je smiješnim izvještaj koji je MUP RS podnio protiv njega, a odnosi se na zloupotrebu položaja i prodaju opštinskog zemljišta.

Vidić kaže da je kompletan proces montiran u cilju da našteti njegovom ugledu, kao i ugledu Srpske demokratske stranke čiji je član.

„Mislim da su za kompletan proces zaslužni pojedinci iz opštinskih odbora SNSD-a i Socijalističke partije u Brodu. To je tolika glupost da ne može da bude gluplje. Ne znam samo gdje su našli te iznose, ali vjerovatno je trebalo naći nešto čim bi se zabavili pred lokalne izbore. Stvar je čista kao suza, i bezveze se vodi proces. Nisam znao da država ima toliko para da troši resurse na gluposti“, poručio je Vidić za Mondo.

Dodaje da će zatražiti pomoć advokata, te da sve zavisi od tužilaštva.

„Gospodin Milan Miličević, predsjednik stranke ima deset takvih procesa tokom godina i sve je dobio, a nadam se istom i u ovom slučaju. Ovo nije ništa novo, sa tim se dosta ljudi suočava. Samo kao neko što pokušava normalno i živi i ima porodicu nije baš prijatno“, rekao je on.

Što se tiče njegove kandidature na predstojećim izborima Vidić kaže da je neizvjesna zbog situacije koja se dešava u SDS-u.

Podsjećamo, uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu Doboj Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu protiv načelnika opštine Brod, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Prema navedenom izvještaju, on se sumnjiči da je zaključilo ugovor o prodaji opštinskog zemljišta sa jednim privrednim društvom iz Gradiške, iako je znao da zemljište ima veću tržišnu vrijednost.

Pored njega, izvještaj je podnesen i protiv Gorana Vasiljevića, kao ovlaštenog procjenitelja arhitektonske struke, zbog sumnje da je zloupotrijebio ovlaštenje vještaka za procjenu, te je zadatu procjenu izvršilo paušalno i uopšteno po značajnoj manjoj vrijednosti u odnosu na ranije utvrđivane procjene tržišne vrijednosti. Njima se na teret stavlja da su oštetili opštinu Brod za 287.655,98 KM.

About Post Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *