Načelnik Broda prijavljen tužilaštvu zbog zloupotrebe teške 287.655 KM - Glas Regije

Načelnik Broda prijavljen tužilaštvu zbog zloupotrebe teške 287.655 KM

Nije učitano

Načelnik Broda Zoran Vidić prijavljen je dobojskom tužilaštvu za zloupotrebu službenog položaja, čime je opština oštetećena za 287.655 KM

Protiv njega je Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnijela Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu.

Terete ga  da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Takođe izvještajem je obuhvaćen i Goran Vasiljević iz Modriče, ovlašteni procjenitelj arhitektonske struke, a njega terete za krivično djelo zloupotreba procjene.

„Za Z.V. postoji osnov sumnje da je u svojstvu odgovornog lica Opštine Brod zaključilo ugovor o prodaji opštinskog zemljišta sa jednim privrednim društvom iz Gradiške iako je znalo da zemljište ima veću tržišnu vrijednost. Za G.V. postoji osnov sumnje da je kao ovlašteni procjenitelj zloupotrijebio ovlaštenje vještaka za procjenu, te je zadatu procjenu izvršilo paušalno i uopšteno po značajnoj manjoj vrijednosti u odnosu na ranije utvrđivane procjene tržišne vrijednosti“, navode iz MUP-a RS.

Za navedeni način lica inicijala Z.V. i G.V. su Opštinu Brod oštetila za iznos od 287.655,98 KM, a privredno društvo iz Gradiške je ostvarilo protivpravnu imovinsku korist u istom iznosu.

IZVOR: Nezavisne

About Post Author

1 thought on “Načelnik Broda prijavljen tužilaštvu zbog zloupotrebe teške 287.655 KM

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *