Po 500 KM za 39 novih beba u Derventi (FOTO) - Glas Regije

Po 500 KM za 39 novih beba u Derventi (FOTO)

Nije učitano

Derventa je od kraja marta do juna ove godine postala bogatija za 39 beba, i to 23 djevojčice i 16 dječaka. Za njih je gradska uprava danas priredila tradicionalni prijem u Centru za kulturu darujući najmlađe stanovnike sa po 500 maraka.

U protekla tri mjeseca 16 majki sa područja grada Derventa rodilo je prvo dijete, dok je 15 porodica postalo bogatije za drugo dijete. Četiri majke su rodile treće dijete, a po jedna majka rodila je četvrto i peto dijete, dok je jedna porodica postala bogatija za blizance.

Podršku grada u iznosu od 500 KM za rođenje drugog djeteta dobila je i Svjetlana Dejanović.

Nije učitano

Majka blizankinja Sare i Sofije, Jelena Đuričić istakla je da ovaj vid podrške grada znači mnogo za cijelu porodicu.

Nije učitano

Poklon grada za prvo dijete dobila je i Jelena Savić koja ističe da je na početku značajan svaki vid podrške pogotovo kada je u pitanju mala beba.

Prema podacima iz Gradske uprave, za isplatu jednokratne pomoći bebama i majkama u protekla tri mjeseca iz budžeta grada izdvojeno je 19.500 KM, a od početka godina do 31. maja za ove namjene isplaćeno je 42.500 KM. Gradonačelnik Milorad Simić poručio je da od mnoštva dešavanja koja krase ovaj grad,  ovaj prijem je zasigurno jedno od najvažnijih, jer je to kaže prilika da pozovemo i upoznamo roditelje koji su donijeli novu radost Derventi. “Ovog puta to su majke, njih 38 koje su rodile 39 djece, a to je i prilika da se okupimo, fotografišemo, stvorimo uspomene i uputimo lijepe želje novorođenoj dječici”, izjavio je Simić.

Nije učitano

Simić je naveo i da je pitanje dolaska na svijet novorođene djece neodvojivo od teme proširenja smještajnog kapaciteta u gradskom vrtiću u kojem trenutno boravi oko dvjestotinjak mališana.

Grad  Derventa osim podrške za novorođenčad provodi niz pronatalitetnih mjera i vidova podrške za porodice, učenike, studente i druge kategorije. Za nabavku školskog pribora za sve prvačiće i nagrade učenicima predviđeno je 10.000 KM, za stipendije učenicima 200.000 KM, za tekuću pomoć porodici, djeci i mladima 150.000 KM, učešće u vantjelesnoj oplodnji 30.000 KM, troškove prevoza učenika 220.000 KM, a za servisiranje usluga učenika sa smetnjama u razvoju 8.000 KM.

IZVOR: TV K3

About Post Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *