AFERA "KORONA UGOVORI" U DOBOJU: Direktor bolnice Mladen Gajić ostaje u pritvoru - Glas Regije

AFERA „KORONA UGOVORI“ U DOBOJU: Direktor bolnice Mladen Gajić ostaje u pritvoru

Nije učitano

Foto: rtvbn.com

Vijeće Posebnog odjeljenja Okružnog suda u Banjaluci za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala odbilo je žalbu advokata na određivanje pritvora direktoru dobojske bolnice „Sveti apostol Luka“ Mladenu Gajiću, piše SrpskaInfo.

Pritvor Gajiću određen je rješenjem sudije za prethodni postupak 8. oktobra i potvrđeno odlukom vijeća, pa će Gajić u narednih mjesec dana ostati iza rešetaka.

Gajić je uhapšen u proširenoj istrazi u aferi “Korona ugovori” zbog sumnje da je učestvovao u malverzacijama oko nabavke medicinske opreme u vrijeme vanrednog stanja u Republici Srpskoj izazvanog pandemijom virusa korona.

ČITAJTE JOŠ//GAVRIĆ: Kiseonik za bolnicu u Doboju nabavlja firma bez dozvola

– Postupajuće vijeće Okružnog suda u Banjaluci, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala je odlučujući o žalbi branioca osumnjičenog M. G. izjavljenoj protiv rješenja sudije za prethodni postupak ovog suda-Posebnog odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala broj 11 0 K 030072 21 Kpp 14 – p od 8. 10. 2021. godine, donijelo rješenje broj 11 0 K 030072 21 Kv 3 od dana 13. 10. 2021. godine, kojim je navedena žalba odbijena kao neosnovana – saopšteno je iz banjalučkog Okružnog suda.

(IZVOR: SrpskaInfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *