GAVRIĆ: Kiseonik za bolnicu u Doboju nabavlja firma bez dozvola - Glas Regije

GAVRIĆ: Kiseonik za bolnicu u Doboju nabavlja firma bez dozvola

Nije učitano

Stefan Gavrić

„Na zahtjev za pristup informacijama koji sam juče uputio, iz Agencije za lijekove i medicinska sredstva sam dobio odgovor da firma ‘Tehnogas-Кakmuž, a.d. Petrovo’ nema dozvolu za uvoz, proizvodnju i promet lijeka medicinskog kiseonika, kao i da u 2020. i 2021. godini nije evidentirano da je ova firma uvozila, proizvodila ili prometovala lijek medicinski kiseonik, iako je upravo ova firma dobavljač kiseonika za bolnicu „Sveti apostol Luka“ u Doboju“, rekao je Stefan Gavrić, član Predsjedništva PDP-a.

Gavrić kaže da, prema dostupnim podacima, jedna od tih nabavki provedena je u aprilu ove godine, a ugovor vrijedan 389,500 КM bez PDV-a dobojska bolnica je potpisala upravo sa ovom firmom koja nema potrebne dozvole:

„Zanimljiva i nevjerovatna je činjenica da je, prema dostupnim podacima sa sajta Кomisije za hartije od vrijednosti, i ova firma dio iste grupacije kao i firma TGT iz Laktaša koja takođe nema dozvole, a dobavljač je kiseonika za UКC u Banjaluci. Da je velika panika u vladajućim redovima nakon otvaranja ove afere pokazuje i činjenica da je juče hitno donesena izmjena odluke o provođenju javne nabavke medicinskog kiseonika za dobojsku bolnicu. 9. septembra je pokrenuta javna nabavka medicinskog kiseonika, a jučerašnjom izmjenom iz odluke u članu I je izbačena riječ „medicinski“ i ostavljena samo riječ „kiseonik“, bez specifikacije da li je riječ o medicinskom ili industrijskom, da bi omogućili firmama bez dozvole za promet medicinskog kiseonika da se prijave i budu izabrane na tenderu“, ističe Gavrić.

On kaže da je neviđen skandal da jedna zdravstvena ustanova u javnoj nabavci ostavlja mogućnost nabavke bilo kakvog kiseonika, umjesto da se jasno naglasi da se traži medicinski kiseonik, koji jedini smije biti korišten u liječenju pacijenata.

„Pozivam nadležne da daju odgovore ili ostavke, a istražne organe da reaguju i rade svoj posao“, istakao je Gavrić.

2 komentara na “GAVRIĆ: Kiseonik za bolnicu u Doboju nabavlja firma bez dozvola

  1. Ako ikada pobijedi pravo i pravda svi oni koje je Milorad i njegova kriminalna hobotnica kupila za 1000 KM koje im je podijelila na početku priče o takozvanoj pandemije kovid 19 i učinila ih njegovim saucesnicima a to su svi medicinski radnici koji su svjesni svoga saucesnistva u pljački ubistvima i svim vrstama kriminala koji prati takozvanu pandemije kovid 19. A koju oni kao saučesnici štite promovišu i podržavaju treba da odgovaraju krivično i da im se oduzmu sva građanska prava kada se dokaže kriminal i prevara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *