Zima okovala Hrvatsku, auto-putevi zatrpani snijegom (VIDEO) - Glas Regije

Zima okovala Hrvatsku, auto-putevi zatrpani snijegom (VIDEO)

Nije učitano

Foto: Screenshot / Youtube / Dalmacija danas

ZAGREB, RIJEKA – Neočekivano hladno vrijeme i snijeg iznenadili su brojne vozače u Hrvatskoj. Palo je više od 20 centimetara snijega, a vozači s ljetnim gumama stvaraju velike probleme na putu. Zabilježen je i veći broj saobraćajnih udesa.

Hladna fronta sa sjeverozapadna zahvatila je prvo centralnu Hrvatsku, a potom i sjeverni Jadran, Gorski kotar, Liku i Slavoniju. Područja koja je zahvatila hladna fronta imaju nagli pad temperature vazduha. Tako su u mnogim područjima zapada zemlje temperature vazduha i više od 10 stepeni niže u odnosu na isti period dana juče, navodi „Dalmacija danas“.

Obilan snijeg je, kako navode, usprkos najavama u vremenskoj prognozi, iznenadio mnoge vozače na auto – putu kroz Liku i Gorski kotar, pa su na širem području zabilježene brojne saobraćajne nezgode. Puno je vozača s ljetnim gumama i bez zimske opreme, navode.

Zbog snijega koji pada u Gorskom kotaru došlo je do više saobraćajnih nezgoda na auto-putu A6 Rijeka-Zagreb, zbog čega je otežan saobraćaj. 

Vozače HAK poziva da brzinu i način vožnje prilagode trenutnim uslovima na cesti, pripaze na udaljenost između vozila te poštuju saobraćajne propise i ograničenja, javljaju hrvatski mediji.

Ograničenja (stanje od 17.30)

Saobraćajka na auto – putu A6 Rijeka-Zagreb, vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine na 40 km/h između čvora VRATA i čvora DELNICE (47. km) u smjeru Zagreba.

Udes na auto – putu A1 na 189+000 km između čvora GORNJA PLOČA i čvora GOSPIĆ u smjeru Zagreba promet se vodi po dvije prometne trake. Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h.

Na auto – puta A1 između južnog dijela tunela Sveti Rok i mosta Maslenica vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h zbog jakog vjetra i mokrog kolovoza.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *