Željeznice RS prevoziće ugalj iz Prijedora za Elektroprivredu Srbije - Glas Regije

Željeznice RS prevoziće ugalj iz Prijedora za Elektroprivredu Srbije

Nije učitano

DOBOJ – Operativni sastanak na kome su se razmatrali detalji novih prevoza uglja iz Republike Srpske za Republiku Srbiju, održan je u Doboju sa ciljem definisanja budućeg protokola između članova uprave Željeznica Republike Srpske sa predstavnicima Elektroprivrede Srbije, državnog preduzeća za željeznički prevoz roba „Srbija Kargo“ iz Srbije i kompanije „Lager“ d.o.o. iz BiH, saopšteno je iz Željeznica RS.

Utvrđivanje mogućih pravaca prevoza, količina,načina otpreme, te kapaciteti i vrste željezničkih vagona, kao i ostali tehnički detalji, razmatrani su i usaglašavani kako bi prevoz uglja iz Prijedora za Srbiju bio realizovan, i u narednom periodu definisan ugovorom, prenosi Indikator.ba.

Regulisanje preciznog izvršenja budućeg novog prevoza, jedan je od visoko prioritetnih ciljeva Željeznica Republike Srpske u okviru nastojanja i doprinosa ŽRS za proširivanje i razvoj regionalne saradnje, sa namjerom aktivnog učešća u stabilizaciji energetske situacije u regionu i nastavku neometanog i kontinuiranog rada elektrana u okruženju, navedeno je u saopštenju iz Željeznica RS  

About Post Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *