Visoke temperature uzrokovale deformaciju pruge Doboj - Petrovo - Glas Regije

Visoke temperature uzrokovale deformaciju pruge Doboj – Petrovo

Nije učitano

Usljed izuzetno visokih temperatura koje su zahvatile i Republiku Srpsku, u popodnevnim časovima na dijelu pruge Doboj – Petrovo Novo, između službenih mjesta Doboj – Sočkovac, došlo je do deformacije kolosijeka, što je dovelo do privremenog prekida željezničkog saobraćaja na ovoj relaciji.

Željeznice Republike Srpske odmah su reagovale i organizovale autobuski prevoz za sve putnike na relaciji Sočkovac – Doboj, kako bi se osigurao kontinuitet prevoza i minimizirale neprijatnosti za korisnike.

Nadležne službe Željeznica Republike Srpske su na terenu i aktivno prate situaciju. U toku su pripreme za neophodne radove na sanaciji deformiteta kolosijeka. Ova pojava, poznata kao „sunčane krivine“, nije rijetka tokom ljetnih mjeseci, kada visoke temperature uzrokuju širenje metalnih dijelova infrastrukture, što dovodi do deformacija kolosijeka.

Željeznice Republike Srpske preduzimaju sve neophodne mjere kako bi osigurale bezbjednost željezničkog saobraćaja u uslovima visokih ljetnih temperatura.

„Zahvaljujemo se našim korisnicima na strpljenju i razumijevanju dok traju aktivnosti na otklanjanju deformiteta na kolosijeku. Naš tim je na terenu i radi na tome da što prije normalizujemo saobraćaj,“ saopšteno je iz Željeznica Republike Srpske.

Korisnici su pozvani da prate obavještenja o aktuelnim izmjenama u saobraćaju i da, ukoliko je moguće, planiraju svoja putovanja u skladu sa novonastalim uslovima.

About Post Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *