UDRUŽENJE PENZIONERA GRADA DOBOJ: Obezbijeđeno i drvo za grijanje - Glas Regije

UDRUŽENJE PENZIONERA GRADA DOBOJ: Obezbijeđeno i drvo za grijanje

Nije učitano

Ni pandemija virusa korona ne sprečava Stručnu službu Udruženja penzionera grada Doboj da smanji aktivnosti i realizuje programske zadatke. Čak od ove godine penzioneri koji se griju na čvrsto gorivo, od ove sezone imaće još jednu povoljnost. Nakon velikih napora uspjelo se naći i rješenje da pored uglja, penzionerima bude omogućeno da nabave i ogrev na drvo.

– Trebalo je dosta vremena i truda da udovoljimo velikom broju penzionera koji su tražili da obezbijedimo pored uglja i drvo za ogrev. Imali smo ranije niz ponuda ali nije bilo konkretnih firmi koje bi sklopile ugovor sa Fondom penzijskog osiguranja o saradnji. Sada smo konačno riješili i to pitanje tako da penzioneri Udruženja grada Doboj mogu ubuduće da u našoj Strućnoj službi izvrše i narudžbu drveta, peleta i briketa – kaže Rajko Gligorić, predsjednik Udruženja penzionera grada Doboj.

Dakle, pored standarnih narudžbi uglja (kocka i komadni) dobavljača Kreka-Šikulje, penzioneri mogu na osam mjesečnih rata da obezbijede i ogrevno bukovo drvo u paletama.

– Cijena ogrevnog drveta 1x1x1,8 po paleti iznosi 192,00 KM, dok je cijena peleta 362,00 KM po toni, odnosno briketa 295,00 KM po toni.

Zainteresovani penzioneri svoje narudžbe mogu da obave uz ličnu kartu i poslednji ček od penzije u Stručnoj službi Udruženja, ističe Gligorić.

Sigurno je da će mnogi penzioneri iskoristiti pogodnosti nabavke ogreva na rate, zahvaljujući Udruženju penzionera i na vrijeme za narednu grejnu sezonu obezbijediti ugalj, drvo, pelet ili briket za svoje domaćinstvo.

S. Babić/GlasRegije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *