U Stanarima kampanja "Oprezni paze na pružne prelaze" - Glas Regije

U Stanarima kampanja „Oprezni paze na pružne prelaze“

Nije učitano

Foto: opstinastanari.com

STANARI – Juče je u Stanarima održan sastanak učesnika kampanje „Oprezni paze na pružne prelaze“.

„Ovom sastanku, ispred rukovodstva opštine, prisustovali su načelnik Opštine Radojica Ćelić, predsjednik Skupštine opštine Denis Stevanović, zamjenik načelnika Miloš Garić, potpredsjednik SO Nebojša Kajganić, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i ekologiju Branko Vuković. Sastanku su prisustovali i predstavnici sljedećih institucija i preduzeća: Ministarstvo saobraćaja i veza RS, Inspektorat Republike Srpske, Željeznice Republike Srpske, JP „Putevi Republike Srpske“, Agencija za bezbjednost saobraćaja i Auto-moto savez RS.“, saopšteno je na sajtu opštine Stanari.

„Kao što naziv kampanje govori, u opštini Stanari razgovaralo na temu bezbijednosti saobraćaja prilikom prelaska pružnih prelaza. Na području opštine nalazi se šest putnih prelaza. Zvaničan podatak govori da je stanje nivo obezbjeđenja putnih prelaza na području opštine visok, tj. da je više (tačnije tri) prelaza sa najvišim nivoom osiguranja.“, navodi se u saopštenju.

„U bliskoj budućnost, u sklopu saradnje, radiće se na još boljoj prevenciji, odnosno, realizaciji većeg stepena osiguranja i bezbijednosti, kako za učesnike drumskog tako i za učesnike željezničkog saobraćaja. U saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova RS postavljena je nadzorna kamera na pružnom prelazu Ljeb, koja vrši nadzor ka polubranicima koji osiguravaju ovaj pružni prelaz.“, dodaje se u saopštenju.

Predstavnici prisutnih institucija i preduzeća dogovorili su korake kojima će se građanstvo edukovati i bolje upoznati sa već ustaljenom praksom obavještavanja kroz reklamne materijale, edukacije i radionice. Cilj ove kampanje je sprječavanje eventualnih nezgoda sa bilo kojim ishodom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *