DOBROČINITELJI NE ZABORAVLJAJU SVOJ ŠAMAC: Pomoć studentima, penzionerima, socijalno ugroženima... - Glas Regije

DOBROČINITELJI NE ZABORAVLJAJU SVOJ ŠAMAC: Pomoć studentima, penzionerima, socijalno ugroženima…

Nije učitano

ŠAMAC – Iz ličnih sredstava šamačkih dobročinitelja Nede i Кonstantina- Кolje Jerinića danas su uručene dvije stipendije od po 600 КM za dva vrijedna studenta – Đurđinu Maslić iz Crkvine i Vladu Stojičića
iz Donje Slatine. Postavljena je i klupa u vrijednosti od 640 КM u glavnoj ulici na šetalištu sa natpisom “Šamcu na dar” Neda i Кonstantin Jerinić.

Neda i Кonstantin Jerinić kažu da su odlučili da poklone dar Šamcu i Šamčanima, penzionerima, djeci, studentima i drugima bez obzira na nacionalnost.

Dobročinitelj Кonstantin Jerinić rođen je u Miloševcu kod Modriče, kao beba sa roditeljima je otišao u Zrenjanin, nakon toga u Šamac, 1969. godine u Berlin, te završio u Кanadi, a njegova supruga Neda sa kojom je u braku 50 godina je porijeklom iz Dalmacije iz sela Zasela između Splita i Šibenika .

„Sada sam ponovo u Šamcu kao penzioner. Pisac sam poezije i proze za djecu i odrasle. Izdao sam roman i nekoliko zbirki pjesama. Trenutno mi je u pripremi još šest knjiga. Moja supruga Neda i ja smo odlučili da skromno zahvalimo svom gradu“, naveo je Jerinić.

Jerinići kažu da ovaj dar nije njihova zadnja pozitivna emocija kada je u pitanju ovaj grad i šamčani , nadaju da će ovdje naći prijatelje u zamjenu za one koji su se odselili, otišli i da će još biti donacija sa njihove strane.

Podsjećamo, Neda i Кonstantin Jerinić su nedavno podijelili 100 humanitarnih paketa penzionerima, 25 u Miloševcu, 25 u Crkvini i Pisarima i 50 u Šamcu čija penzija ne prelazi 300 КM, donirali jednokratnu novčanu pomoć u visini od 200 КM Udruženju građana za lica sa posebnim potrebama, za 13 djece Osnovne škole u Šamcu iz socijalno ugroženih porodica po 50 КM, te za dvije socijalno ugrožene porodice iz Obudovca i Donje Crkvine humanitarne pakete od po 130 КM.

Jerinići su se zahvalili načelniku i Službi za društvene djelatnosti na moralnoj podršci.

Student pete godine Teološkog fakulteta u Beogradu iz Donje Slatine Vlado Jovičić zahvalio se na stipendiji, istakao da živi sam sa majkom, te će mu ova donacija mnogo pomoći u vrijeme koje je pred nama.

(AUTOR: Svetlana Pavlović)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *