TESLIĆ: Nove mjere Štaba za vanredne situacije - Glas Regije

TESLIĆ: Nove mjere Štaba za vanredne situacije

Nije učitano

Foto: Facebook

Na današnjem zasjedanju Štaba za vanredne situacije na području opštine Teslić analizirana je situacija na teritoriji ove opštine u poslednjih 48 sati i doneseno je nekoliko mjera i obavještenja.

„Rezultati testiranja su pokazali jedan novi slučaj zaraze virusom korona i sada je na području opštine Teslić ukupno 6 lica koja su pozitivna na ovaj virus. Ukupno 582 lica je pod zdravstvenim nadzorom, a 280 lica su izašla iz nadzora. Lica koja su stigla iz inostranstva smještena su u karantin hotela „Posavina“, ukupno ih je 17.“, navodi se u objavi na facebook stranici načelnika opštine, Milana Miličevića.

„Od 22.03. do 29.03.2020. godine 17 lica je prekršilo mjeru zabrane kretanja u periodu od 20,00 do 05,00 sati te da su istima izdati prekršajni nalozi. Sve mjere donijete zbog aktuelne epidemiološke situacije, produžavaju se do 13.aprila.“, dodaje se u objavi.

Štab za vanredne situacije i Opštinska uprava preduzela je mjere finansiranja nabavke sjemenog i sadnog materijala kako bi se omogućilo zasađivanje što većih obradivih površina, te će iste obezbjediti poljoprivrednim proizvođačima. U toku je anketiranje zainteresovanih neregistrovanih poljoprivrednih proizvođača kako bi se povećao broj obradivih površina.

Opštinski štab za vanredne situacije je predložio određene preporuke iz nadležnosti lokalne zajednice kojima se brzo može djelovati na negativne ekonomske posljedice sa kojima se suočavaju privrednici čiji je rad potpuno zabranjen. Predložene mjere su:

– Oslobađanje od plaćanja komunalne takse za 2020. godinu za sve subjekte čiji je rad zabranjen;

– Ugostitelji i zanatlije koji plaćaju naknadu za korišćenje javne površine oslobađaju se od plaćanje iste za period od 01.03. 2020. godine do okončanja vanredne situacije;

– Zakupci prostora u vlasništvu Opštine čiji je rad u potpunosti obustavljen oslobađaju se plaćanja zakupnine za period prvog marta do okončanja vanredne situacije.

Takođe, oslobađaju se plaćanja naknade roditelji čija su djeca koristila usluge vrtića „Palčić“ Teslić za mart mjesec 2020. godine i nastavlja se dezinfekcija svih predviđenih površina i prostora u kontinuitetu.

GlasRegije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *