Dobojski "Svetosavci" u namjeri da u njihovoj školi riješe problem teških torbi - Glas Regije

Dobojski „Svetosavci“ u namjeri da u njihovoj školi riješe problem teških torbi

Nije učitano

DOBOJ – Šestaci iz Osnovne škole „Sveti Sava“ u Doboju već drugu godinu za redom u okviru projekta „Ja građanin“ biraju problem koji žele riješiti u njihovoj zajednici – teške torbe, koje opterećuju učenike i definitivno premašuju preporučenu težinu od 10% od ukupne težine djeteta.

Njihovi drugari su prošle godine istraživali isti problem i predložili su nekoliko mjera javne politike kojim bi se ovaj značajan problem riješio. Nadležne institucije se trude da problem riješe sistemski, kreiranjem e-udžbenika i preporukama školama, da se na različite načine učenici rasterete teških knjiga, ali problem je i dalje prisutan.

Učenici su se obratili rukovodstvu škole, gdje su od direktorice škole, Branke Kondić dobili podršku za nastavak realizacije projekta i njihove ideje da ova škola dobije školske ormariće. Učenici se nadaju podršci i lokalne zajednice, te nevladinih organizacija usmjerenih na podršku djeci.

Šestaci i ove godine učestvuju na takmičenju iz Projekta „Ja građanin“ uz vođstvo njihove nastavnice Olivere Nedić, a neće odustati od rešavanja problema teških torbi bez obzira na to kakav će biti plasman na takmičenju.

Naučili su da je važno biti aktivan sudionik u rješavanju problema u njihovoj zajednici i da samo ako se svi uključe, mogu se nadati rješavanju ne samo ovog već i drugih problema i izazova u sredini u kojoj žive.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *