SVEČANO U STANARIMA: Najmlađa opština obilježila svoj dan - Glas Regije

SVEČANO U STANARIMA: Najmlađa opština obilježila svoj dan

Nije učitano

Opština Stanari danas je na dostojanstven način obilježila svoj dan.

Ujutarnjim časovima održana je liturgija u Spomen hramu Vaskrsenja Gospodnjeg, kojoj su prisustvovali Vladika Fotije, rukovodstvo opštine, kao i mještani, koji su uz molitvu obilježili dan najmlađe opštine Srpske.

U dvorištu hrama položen je kamen temeljac za Svetosavsko-parohijski dom, nakon čega je u sali Centra za kulturu održana Svečana sjednica Skupštine opštine. Tom prilikom su pojedincima i kolektivima uručene opštinske nagrade i priznanja, koje su potvrda da ova opština prepoznaje i vrednuje predan rad i zalaganje.

Nije učitano

Na samom početku svečanosti prisutne je pozdravio načelnik opštine Stanari, Radojica Ćelić, i zahvalio se što su svojim prisustvom uveličali proslavu.

– Ovo je dan kada je Narodna skupština Republike Srpske prije tačno sedam godina usvojila Zakon o osnivanju opštine Stanari. Bolje rečeno, obnovljen je status opštine, koji je, u toku brojnih reorganizacija, izgubila 1959. godine. Danas su Stanari uređena i stabilna opština – poručio je Ćelić.

Nije učitano

Među zvanicama su, između ostalih, bili delegat u Vijeću naroda Republike Srpske, Jasna Lukić, poslanik u predstavničkom domu parlamentarne Skupštine BiH i predsjednik Ujedinjene Srpske, Nenad Stevandić, narodni poslanik u Narodnoj skupštini RS, Goran Jerinić, direktor najuspješnije kompanije u Stanarima, Savo Mirković, predstavnici policije u Stanarima, te načelnici i gradonačelnici iz susjednih gradova i opština. Oni koji nisu bili u mogućnosti da prisustvuju obilježavanju dana Stanara uputili su svoje čestitke, koje su bile pročitane na svečanosti.

(IZVOR: Srpskainfo)

About Post Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *