Stariji od 65 godina u RS od četvrtka mogu da se prijave za vakcinu - Glas Regije

Stariji od 65 godina u RS od četvrtka mogu da se prijave za vakcinu

Nije učitano

Foto: Pixabay/ilustracija

Iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS i Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske pozivaju građane starije od 65 godina sa mjestom prebivališta u Republici Srpskoj da iskoriste pravo na besplatnu i dobrovoljnu vakcinaciju protiv virusa korona.

Ovi građani koji žele da ostvare mogućnost da se se kroz imunizaciju zaštite od COVID 19 radi evidentiranja treba da se jave svojim timovima porodične medicine, počevši od četvrtka, 11. marta.

Prikupljene podatke o licima zainteresovanim za vakcinaciju timovi porodične medicine će svrstati u kategorije osobe od 65 do 74 godina, od 75 do 84 godina, te 85 godina i više, a vakcinacija će biti organizovana u nadležnom domu zdravlja, u skladu sa uputstvom Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

– Vakcinacija za osobe registrovane u privatnim timovima porodične medicine će biti organizovana u domu zdravlja u gradu/opštini u kojem se privatna ambulanta nalazi, na način da privatna ambulanta porodične medicine prikupi podatke građana koji se shodno ovom pozivu prijave i dostavi ih nadležnom domu zdravlja – saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Očekuje se da domovi zdravlja prihvate i prijave osoba koja nisu registrovana u timovima porodične medicine u Republici Srpskoj, ali imaju prebivalište na teritoriji opštine ili grada za koju je dom zdravlja nadležan.

Stanovnici koji na ovaj način izraze interesovanje za vakcinaciju, u narednom periodu biće pozivani na vakcinaciju od strane nadležnog doma zdravlja.

O svemu navedenom, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske je dostavilo zvaničnu instrukciju domovima zdravlja i privatnim ambulantama porodične medicine u Republici Srpskoj.

(IZVOR: Nezavisne)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *