STANARI: Кarantin u Osretku spreman za prihvat prvih lica - Glas Regije

STANARI: Кarantin u Osretku spreman za prihvat prvih lica

Nije učitano

Foto: Glas Regije/Ilustracija

STANARI – Štab za vanredne situacije opštine Stanari je sa današnje sjednice uputio apel građanima koji se nalaze u inostranstvu da ne kreću na put za uskršenje praznike bez prijeke potrebe.

„Više nema kućne izolacije, nego se na granici dobija rješenje o izolaciji u karantinu u mjestu prebivališta. Кarantin u opštini Stanari je smješten u Društveni dom u Osretku i spreman je za prihvat prvih lica.“, saopšteno je na zvaničnoj internet stranici opštine Stanari.

Epidemiološka situacija u opštini Stanari je zadovoljavajuća. Nema lica kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. A pod medicinskim nadzorom je trenutno 13 lica. Tokom marta mjeseca pod medicinskom nadzorom je bilo 130 lica.

„Štab preporučuje vlasnicima trgovinskih radnji, apoteka i odgovornih lica u bankama da utorkom i petkom od 7:00 do 10:00 časova, a u cilju zaštite zdravlja lica sa navršenih 65 i više godina života i sprečavanju širenja bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19), pružaju usluge isključivo tim licima. Pozivaju se i lica mlađa od 65 godina života da utorkom i petkom od 7:00 do 10:00 časova ne obavljaju kupovinu i ne obavljaju poslove u bankama.“, navodi se u saopštenju.

„Još jednom podsjećamo sve naše građane da je na javnim mjestima obavezno nošenje maski.“, dodaje se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *