Poslanici uplaćuju sredstva za dobojsku bolnicu - Glas Regije

Poslanici uplaćuju sredstva za dobojsku bolnicu

Nije učitano

Foto: Glas Regije

Poslanici u Narodnoj skupštini i Predstavničkom domu parlamenta BiH, te članovi Vijeća naroda Republike Srpske i Savjeta ministara iz Doboja uplatiće kao jednokratnu pomoć dio sredstava na poseban račun za nabavku respiratora i opreme za Bolnicu „Sveti apostol Luka“ i Dom zdravlja u ovom gradu, zaključeno je na današnjem sastanku koji je organizovao gradonačelnik Boris Jerinić.

U planu je nabavka 29 respiratora za dobojsku bolnicu koja trenutno posjeduje tri, i to 20 u saradnji sa Razvojnim programom UN, sedam u zajedničkoj akciji, te dva kroz donaciju. 

Direktor Bolnice „Sveti apostol Luka“ Mladen Gajić rekao je da su za nabavku dva respiratora sredstva do sada direktno na račun bolnice uplatili Srpska pravoslavna crkva i EFT-Rudnik i Termoelektrana Stanari, a da se za dva očekuju i sredstva od opštine Stanari i privrednika iz Teslića.

„Epidemiološka situacija u gradu Doboju je trenutno stabilna. U dobojskoj bolnici smo do sada uradili 80 testova, od toga smo imali 13 pozitivnih, i to iz Doboja jednog, iz Modriče dva, iz Dervente jednog, Broda dva i Teslića sedam“, rekao je Gajić.

Direktor dobojskog Doma zdravlja Slavko Кovačević naveo je da su radnici ove ustanove angažovani da pokrivaju karantine u Brodu i Doboju, da su dobro opremljeni, ali da trebe razmišljati o zalihama, s obzirom na to da se ne zna koliko će trajati situacija sa virusom korona.

Gradonačelnik  je zahvalio i građanima što se pridržavaju preporučenih mjera u borbi protiv širenja virusa korona, te pozvao mlađe od 65 godina da utorkom i petkom u periodu od 7.00 do 10.00 časova omoguće starijim sugrađanima da obave svoje poslove. 

(IZVOR: RTV BN)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *