ŠAMAC: Završena prva faza asfaltiranja puta u Batkuši zaseok “Vreoci” - Glas Regije

ŠAMAC: Završena prva faza asfaltiranja puta u Batkuši zaseok “Vreoci”

Nije učitano

U Batkuši u zaseoku „Vreoci“ završena je prva faza asfaltiranja puta u dužini od 750 metara koje je finansirano zajedničkim učešćem mještna i opštine Šamac u ukupnom iznosu od 110.000 KM. Planirano je da se u narednom periodu završi kompletna dionica puta u dužini od 1800 metara krzz još dvije faze po istom principu.

Načelnik opštine Đorđe Milićević kaže da je ovo nastavak realizacije asfaltiranja lokalnih puteva po principu zajedničkog učešća građana i Opštine, te da su mještani zaseoka „Vreoci“ dugo godina imali inicijativu da se ovaj put asfaltira što je iziskivalo značajna finansijska sredstva iz budžeta.

Milićević podsjeća da su se proteklih godina  javlјali na više Javnih poziva  raznih nivoa vlasti, ali nisu uspjeli obezbijediti sredstva. „Uprkos teškoj 2021 godini obezbijedili smo iz Budžeta 65.000 KM za ovaj projekat i učešće građana 45.000 KM što je ukupno  110.000 KM za prvu dionicu od planirane tri dionice  da se priklјuče na glavni put prema Brčkom i Šamcu,“kaže Milićević zahvalјujući se mještanima što su izdvojili značajana sredstva za ovaj bitan projekat, te da će ga nastaviti tokom 2022 i 2023 godine,“kaže Milićević.

On dodaje da su proteklih godina intenzivirani projekti gdje zajedno građani i opština učetvuju, te da je ovo samo jedan od projekata tokom ove godine, a u narednih 15 dana biće završena dva sokaka u mjesnim zajednicama u  Obudovcu 1 i Obudovcu 2.

„Kapitalnim budžetom  za 2022 godinu kada je riječ o  o ovim projektima gdje građani učestvuju mi ćemo asfaltirati puteve  u određenim mjesnim zajednicama. Pored potpune sanacije trenutno asfaltiranih puteva mi ćemo izdvojiti nekih 150.000 KM za projekte koje ćemo realizovati zajedno sa građanima“, kaže Milićević.

Mještani zaseoka „Vreoci“ Dejan i Predrag Jaćimović kažu da su obe strane, opština i mještani ispoštovale  dogovor i dobili kvalitetan put  koji povezuje tri mjesne zajednice Obudovac,Batkušu i Donju Slatinu.

U Batkuši u zaseoku „Vreoci“  ima 23 kuće sa oko 60 stanovnika.

Svetlana Pavlović/GlasRegije

About Post Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *