Asfaltirana dionica puta od Panjika prema Tumarama - Glas Regije

Asfaltirana dionica puta od Panjika prema Tumarama

Nije učitano

Dionica puta Panjik-Tumare na Ozrenu, duga 560 metara, danas je asfaltirana zahvaljujući pomoći Vlade Republike Srpske, odnosno Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije, iz čijeg budžeta je obezbijeđeno 50.000 KM za ovaj projekat.

Iako je ovo samo dio puta koji od Panjika vodi ka Tumarama, mještani su zadovoljni i zahvalni na donaciji, uz nadu da će u narednom periodu projekat biti nastavljen sve do asfaltiranja kompletnog puta.

„Svaka investicija je dobro došla i puno nam znači a ova dionica posebno, i za stanovnike i za prolaznike. Zahvalan sam svima koji su nam obezbijedili ovu donaciju, Vladi Republike Srpske, Republičkom sekretarijatu i načelniku opštine Petrovo, i nadam se da ćemo raditi i dalje“, rekao je predsjednik MZ Panjik Miladin Nedić.

Nije učitano

„Ovo je zajednički projekat četiri mjesne zajednice, Tumare, Brijesnica Donja, Panjik i Milino Selo. Obratili smo se opštini Lukavac i federalnom ministarstvu i oni su nam asfaltirali dionicu od Tumara u pravcu Brijesnice Donje u dužini od 500 metara. Obratili smo se opštini Petrovo i Vladi Republike Srpske i oni su nam asfaltirali ovu dionicu dugu 560 metara. Nadam se da će se projekat asfaltiranja puta od Panjika preko Tumara i Brijesnice Donje ka Lukavcu nastaviti, jer je to najznačajniji projekat za povratnike na teritoriji opštine Lukavac. Zahvalni smo svima i još jednom naglašavam da je ovo od ogromnog značaja ne samo za Panjik nego za sve povratnike u srpska sela na teritoriji opštine Lukavac“, rekao je Ljubiša Mijatović, predsjednik MZ Tumare.

Novi asfaltni put danas su posjetili načelnici opština Petrovo i Lukavac, Ozren Petković i Edin Delić, koji su naglasili da je ovo jedan u nizu primjera da ove dvije lokalne zajednice imaju odličnu saradnju i da entitetsku liniju gledaju kao nešto što ljude ne razdvaja nego daje mogućnost zajedničkog rada i ulaganja, a sve s ciljem obezbjeđivanja što boljih uslova za život povratnika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *