ŠAMAC: Uspješno implementiranje Javnih poziva od strane Odjeljenja za opštu upravu - Glas Regije

ŠAMAC: Uspješno implementiranje Javnih poziva od strane Odjeljenja za opštu upravu

Nije učitano

Odjeljenje za Opštu upravu u opštini Šamac realizovalo je sve obaveze koje su stavljene u nadležnost prvostepenih organa jedinica lokalnih samouprava na području RS, a koje su vezane za Javne pozive koji su obuhvatili kategorije porodica poginulih boraca, RVI i demobilisanih boraca.

Načelnica djeljenja za Opštu upravu Lepa Trivić kaže da je po osnovu Javnog poziva, a koji je raspisan u skladu sa Uredbom o stambenom zbrinjavanju porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida odbrambeno – otadžbinskog rata RS, na području opštine Šamac 35 lica treba da ostvari pravo na novčanu pomoć, a pet lica pravo na stambeno zbrinjavanje.

“Konačan ishod po ovom posupku koji je u dosadašnjim aktivostima uspješno okončan, očekujemo nakon završetka postupka revizije od strane drugostepenog organa tj. Ministarstva rada i boračko – invalidske zaštite,”kaže Trivićeva.
Ona dodaje da će nakon završetka postupka revizije, finalizacijom javnog poziva se doprinjeti
poboljšanju materijalno- stambenog položaja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.

“Veliko interesovanje je bilo i za Javni poziv za podnošenje zahtjeva za novčanu pomoć socijalno ugroženim nezaposlenim borcima odbrambeno – otadžbinskog rata RS od prve do pete kategorije mlađim od 60 godina i uspješno je okončan.. Po navedenom pozivu 219 lica je ostvarilo pravo na jednokratnu pomoć i isti će se po službenoj dužnosti uvesti u novo pravo, a shodno Odluci Vlade RS o isplati mjesečnog novčanog primanja socijalno ugroženim nezaposlenim borcima odbrambeno – otadžbinskog rata RS od prve do pete kategorije,”kaže Trivićeva.

Trivićeva je naglasila da se mjesečno novčano primanje po prethodno navedenoj odluci može odbriti i socijalno ugroženim nezaposlenim borcima od prve do pete kategorije mlađim od 60 godina koji nisu ostvarili pravo na novčanu pomoć po osnovu javnog poziva, ukoliko ispunjavaju uslove koje su propisane odlukom te ih pozvala da se obrate Odjeljenju za Opštu upravu Šamac.

Predsjednik Boračke organizacije Šamac Radovan Zoranović ističe da je urađen veliki posao i zahvalio se svim organima i institucijama koji su uzeli učešće u ovom, a posebna zahvalnost organu Opšte upravu koja je odoradila svoj dio posla u predviđenom vremenu.

Svetlana Pavlović/GlasRegije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *