ŠAMAC: Počela školska godina za oko 1.300 osnovaca i srednjoškolaca - Glas Regije

ŠAMAC: Počela školska godina za oko 1.300 osnovaca i srednjoškolaca

Nije učitano

U četiri osnovne škole i Srednjoj školi „Nikola Tesla“ na šamačkom području počela je nastava za oko 1.300 učenika, od kojih 376 u Srednjoj i 884 u osnovnim školama, među kojima je 92 prvačića u osnovnim školama Šamcu, Crkvini, Gornjoj Slatini i Obudovcu i 108 učenika Srednje škole upisanih u prvi razred.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević istakao da je već petu godinu zaredom prvi dan u osnovnoj školi u Šamcu.

Nije učitano

Milićević je istakao da je Opštinska uprava Šamac u kontekstu svih mjera jednokratno isplatila po 150 KM svakom prvačiću, dok je protekle četiri godine to bilo po 100 KM.

„Opština Šamac pomaže prvačiće u okviru pronatalitetne politike i svaku porodicu sa četvoro i više djece svaki mjesec sa 150 KM, a sufinansira i dio troškova prevoza učenika osnovnih škola iako to nije zakonska obaveza i jedno polugodište plaća prevoz srednjoškolcima“, kaže Milićević dodajući da su sve mjere u cilјu da se ublaži loša demografska slika u Šamcu iako je to tako i u cijeloj RS.

On kaže da mu je jako bitno da ova školska godina prođe u najbolјem redu imajući u vidu epidemiološku situiaciju koja se mijenja, te pozvao prosvjetne radnike i roditelјe djece da se vakcinišu kako bi bezbjednost mladosti i djece bila na zavidnom nivou.

Direktor Osnovne škole u Šamcu Svjetlana Đurić kaže da su u školu u Šamcu upisali 40 prvačića sve je spremno, prostorije, kadrovski osposoblјeni i sve ostalo, tako da sa nestrplјenjem iščekuju nastavak rada u školama.

U Osnovnoj školi u Obudovcu upisano je 20 prvačića, a prvačiće u ovoj školi posjetila je načelnica Odjelјenja za opštu upravu Lepa Trivić.

Nije učitano

Načelnica Odjelјenja za prostorno uređenje i stambeno – komunalne poslove Vedrana Mihalјčić posjetila je prvačiće u osnovnoj školi u Gornjoj Slatini gdje je upisano 14 prvačića.

Nije učitano

U osnovnoj školi „Srbija“ u Crkvini upisano je 18 prvačića, a ovu školu danas je posjetio predsjednik Skupštine Simo Varadinović.

Svetlana Pavlović/GlasRegije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *