ŠAMAC: Dani otvorenih vrata - mogućnost vakcinacije bez najave - Glas Regije

ŠAMAC: Dani otvorenih vrata – mogućnost vakcinacije bez najave

Nije učitano

Na današnjem sastanku Štaba za vanredne situacije opštine Šamac, analizirajući trenutnu epidemiološku situaciju konstatovano je da trenutna situacija na području opštine Šamac nije zadovolјavajuća, imajući u vidu da je broj obolјelih od Korona virusa na području opštine Šamac u porastu.

Zaklјučno sa današnjim danom registrovana su ukupno 43 lica kojima je potvrđen nalaz na korona virus a 113 lica se nalazi u kućnoj izolaciji.

Načelnik opštine Đorđe Milićević, apelovao je  da građani poštuju sve epidemiološke mjere, kako bi zaštitili sebe i druge od Korona virusa.

„Na sjednici smo donijeli  Zaklјučak da se organizuje Dan otvorenih vrata kako bi građanima pružili priliku da se svi vakcinišu, bez prethodne najave“, izjavio je Milićević.

Direktor Doma zdravlјa, epidemiolog Jovan Živković rekao je da epidemiološka situacija nije zadovolјavajuća  na području opštine Šamac, kao i u cijeloj RS i te da je broj obolјelih lica kao i onih koji se nalaze u kućnoj izolaciju u porastu.

On je dodao da je broj zaraženih značajan ukoliko se ima u vidu činjenica da prije mjesec dana na ovom području nije bilo zaraženih lica niti lica u izolaciji ali da je takav trend i očekivan kako na području opštine Šamac tako i u cijeloj Republici Srpskoj.

„Klinička slika zaraženih je u zavisnosti od organizma pacijenta, oni koji su stariji imaju uglavnom teže kliničke slike sa upalom pluća, nekoliko lica je u bolnici u ozbilјnom zdravstvenom stanju, a neki su i na respiratorima. Problem je u tome što većina tih lica nevakcinisana i apelujemo da se pribjegne toj metodi kao najbolјoj prevenciji“, kaže Živković.
Živković je podsjetio da je prvom dozom vakcine vakcinisano 3.209 lica, dok je sa dvije doze vakcinisano 1.960 lica.

Dan otvorenih vrata najavlјen je za utorak 07.09.2021. g u prostorijama Doma zdravlјa Šamac u vremenskom intervalu od 9:00 do 14:00 časova, a građanima će biti  dostupne vakcine „Sinofarm“ i „Astra zeneka“.

Svetlana Pavlović/GlasRegije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *