PU DOBOJ: Prvu polovinu godine obilježile dvije velike pljačke (VIDEO) - Glas Regije

PU DOBOJ: Prvu polovinu godine obilježile dvije velike pljačke (VIDEO)

Nije učitano

Prvu polovinu godine obilježile su dvije velike pljačke na području Doboja u kojima ukradeno nekoliko stotina hiljada maraka. Istraga je i dalje u toku. Dobojska policija radi na otkrivanju počionica. Za sada nema informacija da su pljačke povezane.

U rasponu od dvadesetak dana, krajem aprila i u maju, na području Doboja dogodile su dvije pljačke. Velike sume novca ukradene su od dilera deviza i pazar jednog tržnog centra u ovom gradu. U toku je istraga u oba slučaja, za koje ne postoje indicije da su povezani. Kada je u pitanju krađa pazara prvobitno je bila riječ o cifri od oko pola miliona maraka, međutim, utvrđeno je da se radi o manjoj sumi novca, jer se u prvobitan iznos računa i plaćanje putem kartica. Dvojica su osumnjičenih za ovu pljačku. Motocikl kojim su pobjegli pljačkaši je pronađen u okolini Doboja.

Za prvih šest mjeseci ove godine na području koje pokriva PU Doboj u značajnoj procentu za oko 50 odsto povećan je broj krađa. Krala se I struja I to duplo više u poređenju sa istim periodom prošle godine. Evidentirano je od januara do juna 18 krađa krađa električne ili toplotne energije. Objašnjavaju iz dobojske policije I zašto.

Na području koje operativno pokriva PU Doboj od januara do juna ukupno je evidentirano 497 krivičnih djela, što predstavlja povećanje za više od 12 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine. Zadovoljni su u dobojskoj policiji koeficijentom rasvijetljenosti, koji iznosi 95.6 odsto, odnosno razriješili su 481 od ukupno 497 krivičnih djela.

IZVOR: TV K3

About Post Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *