Brod se predstavio na sajmu lokalnih zajednica - Glas Regije

Brod se predstavio na sajmu lokalnih zajednica

Nije učitano

Zamjenik načelnika opštine Brod Andrijana Banović učestvovala je na Sajmu lokalnih zajednica koji je održan juče u Sarajevu. Predstavnici lokalnih zajednica okupili su se kako bi razgovarali o unapređenju privrednih, turističkih i svih ostalih potencijala lokalnih zajednica BiH i zapadnog Balkana, objavljeno je na zvaničnoj internet prezentaciji opštine Brod.

„Opština Brod je mala lokalna zajednica, ali sa veoma povoljnim geografskim položajem. Velika prednost nam je što graničimo sa Evropskom unijom, blizina međunarodnog graničnog prelaza kao i carinskog terminala“, rekla je Banović na sajmu te dodala da lokalna vlast pruža podršku novim investitorima s ciljem povećanja zaposlenosti, a svakako treba napomenuti da Brod ima dugu tradiciju u metalskom sektoru, kao i stručnu radnu snagu iz ove struke.

Cilj sajma koji su organizovali Event Expo i klaster „Namještaj i drvo“ bio je da se povežu lokalne zajednice sa zainteresovanim investitorima, rekao je Dinko Mujkić iz drvnog klastera „Namještaj i drvo“, te istakao da je ovaj posao kontinuiran i trajaće i u narednom periodu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *