"POVEĆANJE PLATE OD 20 KM JE MIZERNO": Sindikalci nezadovoljni dogovorom Vlade i poslodavaca - Glas Regije

„POVEĆANJE PLATE OD 20 KM JE MIZERNO“: Sindikalci nezadovoljni dogovorom Vlade i poslodavaca

Nije učitano

Iz Saveza sindikata Republike Srpske pozivaju na hitan sastanak premijera RS Radovana Viškovića i ministra finansija Zoru Vidović, nezadovoljni dogovorom poslodavaca i Vlade RS.

UBanjaluci se održava vanredna sjednica Predsjedništva Saveza sindikata RS na kojoj se raspravlja o realizaciji dogovora između Unije udruženja poslodavaca i Vlade Republike Srpske, kojim je predviđeno smanjenje zbirne stope doprinosa u Srpskoj sa 32,8% na 31%, zatim prelaska obračuna neoporezivog dijela plate sa neto iznosa od 700 КM na bruto iznos od 1.000 КM i smanjenja poreza na platu sa 10% neto plate na 8% bruto plate.

– Takva vrsta dogovora između Unije udruženja poslodavaca i Vlade Republike Srpske, bez prisustva Saveza sindikata RS, je potpuno neprihvatljiva i sramna za radnike u Republici Srpskoj, jer će takvom odlukom radnici u Srpskoj dobiti povećanje plate u iznosu od mizernih 14 do 20 КM – saopšteno je iz Saveza sindikata.

Članovi Predsjedništva Saveza sindikata Republike Srpske pozvali su na hitan sastanak predsjednika Vlade RS Radovana Viškovića i ministra finansija Zoru Vidović, najkasnije u ponedjeljak 22. novembra, kada će biti nastavljena Vanredna sjednica Predsjedništva Saveza sindikata Republike Srpske.

(IZVOR: Srpskainfo)

1 komentar na “„POVEĆANJE PLATE OD 20 KM JE MIZERNO“: Sindikalci nezadovoljni dogovorom Vlade i poslodavaca

  1. To nije ni za vrecu brasna, i ona je skuplja. Stvarno zalosno,da zalosnije ne moze biti. A uz brasno treba soli, vode, kvasca, ulje da bi sebi kuhali.Da i kupuje porodica hljeb opet treba vise od 20 km. Ima narode kamenoloma dosta, donisete sebi kamen i stavite na stomak kad ste gladni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *