Potpisan sporazum o saradnji Doboja i Petrova - Glas Regije

Potpisan sporazum o saradnji Doboja i Petrova

Nije učitano

„Potpisivanjem Sporazuma o saradnji danas su Grad Doboj i Opština Petrovo ozvaničili saradnju vezanu za osnivanje posebne organizacione jedinice pod nazivom „Dječiji vrtić u ulici Ozrenskih odreda 60, opština Petrovo“, koja će biti u organizacijskom sastavu JPU „Majke Jugović“ Doboj. Potpise na sporazum stavili su načelnik opštine Petrovo Ozren Petković i zamjenik gradonačelnika Doboja Slavko Kovačević.“, saopšteno je na zvaničnom sajtu opštine Petrovo.

„Izgradnja i opremanje vrtića za nas je velika stvar jer možemo reći da obdanište čekamo još od prošlog vijeka. Zahvaljujem predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović koja je prepoznala ovu našu potrebu i donirala 150.000 KM, sa kojima smo i počeli realizaciju projekta izgradnje i opremanja vrtića. Takođe, veliku zahvalnost dugujemo i Gradu Doboju na čelu sa gradonačelnikom Borisom Jerinićem, koji su nam izašli u susret da napravimo zajedničku priču vezanu za vrtić, jer nam to predstavlja značajne uštede kod finansiranja ustanove“, rekao je načelnik Petković, naglasivši da će ukupna vrijednost projekta opremanja vrtića biti oko 250.000 maraka, te da je ostatak novca obezbijeđen dijelom iz budžeta opštine a drugim dijelom zahvaljujući donatorima, odnosno Ministarstvu prosvjete i kulture RS, Ministarstvu uprave i lokalne samouprave RS, UNDP-u i Vorld Vižn-u.

„Sreća je velika ali imamo i jedan problem a to je značajno veći broj prijavljenih mališana od kapaciteta kojim raspolaže ustanova. Kapacitet je do 45 mališana a na javni konkurs je prijavljeno više od sedamdesetoro djece. Moje lično viđenje i razmišljanje je da na proljeće napravimo i adaptiramo još jedan objekat uslovan da bismo uselili još jednu grupu djece, kako bismo ispoštovali sve roditelje i njihove mališane“, istakao je Petković.

Nije učitano

Zamjenik gradonačelnika Doboja Slavko Kovačević istakao je da je Grad Doboj opštini Petrovo izašao u susret jer „mi smo jedan narod i maltene jedno područje“, ističe se u saopštenju.

„Izuzetno sam zadovoljan i srećaš što je Grad Doboj dao svoj doprinos da opština Petrovo i na ovaj način dobija odliku gradića, odnosno jednog urbanog naseljenog mjesta“, rekao je Kovačević.

Nije učitano

„Vršilac dužnosti direktora JPU „Majke Jugović“ Anđelka Kuzmić, koja je skupa sa Petkovićem i Kovačevićem obišla objekat Vrtića u Petrovu, naglasila je da je ovo prvi put u Republici Srpskoj da se na ovaj način organizuje rad neke organizacione jedinice javne predškolske ustanove.“, navodi se u saopštenju.

„Mi smo prezadovoljni da naša Republika, naši gradovi i opštine vode računa o tome da podare pravi značaj predškolskoj djeci, da oni svoj rani rast i razvoj provode na mjestu gdje im je najljepše a to su svakako vrtići“, istakla je Kuzmićeva, naglasivši da će sa mališanima u Petrovu raditi četiri vaspitača te da je težnja da u budućnosti to bude i veći broj.

„Kako je istaknuto ovom prilikom do kraja mjeseca septembra treba da bude završeno opremanje objekta, montiranje namještaja i pokrivanje i ograđivanje vanjskog prostora-terase, tako da bi mališani, po prvi put u istoriji opštine Petrovo, već početkom oktobra trebali useliti u prostor koji je za njih pripremljen po najvišim standardima propisanim za ovu oblast.“, dodaje se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *