POMOĆ POVRATNICIMA: Uskoro asfaltiranja u Tumarama i Krtovi - Glas Regije

POMOĆ POVRATNICIMA: Uskoro asfaltiranja u Tumarama i Krtovi

Nije učitano

Pedeset hiljada maraka koje će biti doznačene opštini Petrovo za asfaltiranje dionice puta u povratničkoj MZ Tumare na Ozrenu te pet hiljada maraka za projekat Crkvene opštine Krtova, epilog je jučerašnje posjete v.d. direktora Sekretarijata za raseljena lica i migracije RS Ljube Ninkovića i njegovog pomoćnika Perice Koljanina.

Na sastanku sa načelnikom opštine Petrovo Ozrenom Petkovićem i predsjednikom SO dr Zoranom Blagojevićem a potom i u susretu sa mještanima Tumara i Krtove, Ninković i Koljanin upoznati su sa problemima sa kojima se bore Srbi povratnici na Ozrenu, u selima koja teritorijalno pripadaju federalnoj opštini Lukavac.

„Sam naš dolazak ovdje bi trebao da bude dokaz da mi hoćemo da pomognemo ovim ljudima. Pomoći ćemo koliko smo u prilici ove godine a to je 50.000 maraka za asfaltiranje u Tumarama i 5.000 za crkvu u Krtovi a mogu obećati da ćemo za narednu godinu u program aktivnosti uvrstiti nastavak projekta koji će Tumare asfaltnim putem povezati sa Panjikom odnosno opštinom Petrovo i Rosuljama odnosno Lukavcem“, rekao je Ninković, obećavši da će, kao član BH Komisije za izbjeglice, nastojati da obezbijedi i dodatna sredstva.

Koljanin je naglasio da „Sekretarijat ima i druge vidove pomoci za održivi povratak i svakako cemo pomoci ovaj kraj“.
„Probleme Srba povratnika na Ozrenu mi smo predočili predsjednici RS g-đi Željki Cvijanović prilikom njene posjete opštini Petrovo. Rezultat toga je i ova današnja posjeta i sredstva koja će uskoro biti operativna. Mi ćemo zajednički raditi i dalje i sigurno ćemo svi skupa, i mještani i opština Petrovo i Vlada RS, napraviti značajne pomake kada su u pitanju uslovi za život na ovom prostoru“, rekao je načelnik Petković.

Sastanku u Tumarama prisustvovao je i načelnik opštine Lukavac Edin Delić koji je najavio finansijsku podršku za asfaltiranje po pola kilometra puta u Tumarama i puta Krtova-Stupari.

Dr Blagojević je ocijenio da je svako okupljanje i razgovor o problemima povratnika dobar.

„Dobro je što smo se okupili jer ako ljudi ne razgovaraju ne znamo kakvi su problemi. Moje mišljenje kao čovjeka je da je ognjište garant slobode i svi moramo zajednički podrzati ljude koji su se vratili ili će se vratiti na svoje ognjište“, zaključio je Blagojević.

Glas Regije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *