POLICAJCIMA PRIJETIO MOTORNOM PILOM, PA IH POKUŠAO PREGAZITI TRAKTOROM: Podignuta optužnica protiv Bojana Lazića iz Broda - Glas Regije

POLICAJCIMA PRIJETIO MOTORNOM PILOM, PA IH POKUŠAO PREGAZITI TRAKTOROM: Podignuta optužnica protiv Bojana Lazića iz Broda

Nije učitano

Foto: Ilustracija/Pixabay.om

Protiv Bojana Lazića (32) iz Broda podignuta je optužnica zbog sumnje da je upaljenom motornom pilom napao policajce, a zatim traktorom pokušao pregaziti druga dva policajca.

Optužnicu protiv njega podiglo je Okružno javno tužilaštvo u Doboju, a potvrdio ju je Osnovni sud u Derventi.

Incident se desio početkom juna ove godine, a Lazić i njegov otac su uhapšeni nakon filmske potjere kroz šumu. U hapšenju Lazića bila je angažovana i Jedinica žandarmerije Policijske uprave Doboj.

Policiji u Brodu 2. juna G.M. je prijavio da su njegovoj šumi odvija bespravna sječa stabala.

– Na lice mjesta, u šumu Koraće, izašli su policajci K.Ž. i P.Z. iz Broda i zatekli Bojana i njegovog oca Branu Lazića kako bespravno sijeku stabla. Oni su se njima predstavili kao policajci s namjerom da ih legitimišu – navedeno je u optužnici.

Filmska potjera

Međutim, tada nastaje prava drama, koja se, na sreću, završila bez težih posljedica. Naime, došlo je do filmske potjere između lopova i policajaca, ali i do potezanja pištolja.

– U tom momenu Bojan Lazić, koji je bio udaljen na oko pet metara od policajaca, u ruke je uzeo motornu pilu i stavio je u pogon, te se okrenuo prema policajcima. Pilu je podigao u visni prsa i policajcima glasno rekao: „’Ajde“ – precizirano je u optužnici.

On je zatim s upaljenom pilom krenuo u pravcu policajaca K.Ž. i P.Z, prišavši im na udaljenost od tri, četiri metra.

To je kod policajaca izazvalao osjećaj ugroženosti i straha, te su mu izdali jasno i glasno naredbu da stane i da ugasi motornu pilu, na što se Lazić oglušio i nastavio kretanje s upaljenom motornom pilom prema policijskim službenicima.

– Nakon toga policajci su, plašeći se za svoj život, potegli službene pištolje i usmjerili ih prema Laziću i ponovo jasno i glasno naredili da stane i odloži motornu testeru, na šta se isti oglušio, te je s motornom pilom sjeo u traktor i pobjegao s lica mjesta – piše u optužnici.

Skok u rastinje

Pomenuti policajci su odmah obavijestili policijsku stanicu o tome šta se desilo, pa su angažovani i pripadnici Jedinice žandarmerije.

– Lazić je, upravljajući svojim traktorom i tako bježeći od policijskih službenika, na šumskom putu u mjestu Donja Barica naišao na pripadnike Jedinice žandarmerije Policijske uprave Doboj, M.D. i Ž.V, koji su u službenim uniformama pružali pomoć policijskim službenicima Policijske stanice Brod u pronalaženju i njegovom hapšenju – navodi se u optužnici dobojskog tužilaštva.

Pomenuti pripadnici Žandarmeriju su sa udaljenosti od oko desetak metara jasno i glasno izdali naređenje Laziću da se zaustavi.

– Policajac M.D. je podigao ruku, dok je Ž.V. usmjerio svoje oružje u pravcu osumnjičenog, na šta se osumnjičeni Lazić oglušio na izdato naređenje i nije zaustavio. Dodao je gas i svojim traktorom, bez namjere zaustavljanja, produžio kretanje navedenim putem u pravcu policajaca koji su stajali na putu – piše u optužnici.

Kada su policajci shvatili da Lazić nema namjeru da se zaustavi, M.D. je skočio u rastinje s desne, a Ž.V. u rastinje s lijeve strane puta. Ubrzo poslije toga Bojan je pronađen i uhapšen.

Njegov otac je u ovom metežu takođe pobjegao, ali ga je policija kasnije pronašla i uhapsila.

U Okružnom javnom tužilaštvu Doboj su rekli da je počinio u sticaju dva krivična djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Oni su dodali da se protiv njega vodi sudski postupak u Osnovnom sudu u Derventi.

IZA REŠETAKA
Nakon što je Osnovni sud potvrdio optužnicu protiv Lazića, na prijedlog tužilaštva produžen mu je pritvor.

Pritvor mu može trajati najviše godinu dana, uz kontrolu opravdanosti pritvora po isteku dva mjeseca od dana donošenja posljednjeg rješenja o pritvoru.

(IZVOR: Srpskainfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *