PETROVO: Osnovano Udruženje"Ozrenskih 3+" - Glas Regije

PETROVO: Osnovano Udruženje“Ozrenskih 3+“

Nije učitano

U Petrovu je večeras održan sastanak roditelja sa troje i više djece koji su odlučili da osnuju Udruženje porodica sa troje i više djece „Ozrenskih 3+“.

Prisutni su postali članovi Skupštine udruženja a za predsjednika Skupštine izabrali su Slavicu Vasić iz Kakmuža.
U Upravni odbor udruženja izabrane su Tanja Lazarević iz Porječine, Talin Bahnan, Jovanka Grabovac i Biljana Đurić iz Petrova kao i Biljana Stefanović iz Porječine. Odlukom svih prisutnih Stefanovićeva je izabrana za predsjednika Upravnog odbora odnosno za predsjednika udruženja.

Načelnik opštine Petrovo, na čiji poziv su se roditelji okupili večeras, čestitao je svima na ovom prvom koraku te istakao da će udruženje imati punu podršku Opštinske uprave.

„Pomoći ćemo oko izrade osnivačkih akata, platićemo takse neophodne za upis udruženja u sudski registar ali i pomoći aktivnosti koje članovi budu provodili u budućnosti. Ukoliko se na vrijeme okonča postupak registracije, predložiću da za Udruženje porodica sa troje i više djece budu planirana sredstva u budžetu opštine“, rekao je Petković.

Sastanku je prisustvovala i predsjednica dobojskog Udruženja porodica sa troje i više djece „Ponos“ Marina Protić, koja je sa prisutnim roditeljima podijelila svoja iskustva.

„Udruženje je način da zajednički djelujemo kako bismo pomogli jedni drugima i to je naš osnovni cilj. Vidim da imate punu podršku načelnika opštine, kao što i mi imamo podršku našeg gradonačelnika i Gradske uprave, tako da vam savjetujem da to iskoristiti na najbolji način. Ali moram naglasiti da će vaš uspjeh zavisiti od vas samih, dakle koliko vi budete radili i zalagali se, svi skupa, toliko ćete i uspjeti“, istakla je Protićeva.

Prema podacima kojima raspolaže Opštinska uprava na teritoriji opštine Petrovo ima oko 80 porodica sa troje i više djece. Prisutni su izrazili nadu da će im se svi oni koji su bili spriječeni da prisustvuju večerašnjem sastanku pridružiti u narednom periodu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *