Opštinska uprava Teslić u saradnji sa "Omladinskom bankom" podržala projekte za mlade - Glas Regije

Opštinska uprava Teslić u saradnji sa „Omladinskom bankom“ podržala projekte za mlade

Nije učitano

U okviru programa ”Omladinska banka Teslić”, koju partnerski podržavaju Opštinska uprava Teslić i Fondacija Mozaik, danas su uručeni čekovi i potpisani prvi ugovori sa predstavnicima dvije neformalne grupe mladih čiji su projekti odobreni u okviru ovog programa i jedan mikrobiznis.

Saradnja između Fondacije Mozaik i Opštinske uprave Teslić počela je ove godine, a program Omladinske banke omogućava mladima od 17 do 35 godina da prepoznaju društvene probleme u svojim zajednicama i rješavaju ih kroz društvene projekte. Ova saradnja stvorila je nove prilike za mlade iz opštine Teslić.

Trenutno je u toku realizacija dva društveno korisna projekta, a to su uređenje dječijeg igrališta u mjesnoj zajednici Čečava i uređenje srednjoškolskog poligona u Tesliću, te realizacija jednog mikrobiznisa – proizvodnja PVC i ALU stolarije „Marjanović“ Buletić.

Potpisivanju su prisustvovali zamjenik načelnika opštine Teslić Milovan Stanković, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Slaven Jelić, odbor Omladinske banke Teslić, kao i predstavnici Fondacije Mozaik.

Drugi javni poziv za društveno korisne projekte je u toku i otvoren je do 28. juna 2021. godine.

About Post Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *