Opština Šamac finansirala iz budžeta asfaltiranje ulice u Novom Selu 2 - Glas Regije

Opština Šamac finansirala iz budžeta asfaltiranje ulice u Novom Selu 2

Nije učitano

U Novom Selu 2 kod Šamca završeno je asfaltiranje ulice dužine 600 metara, širine tri metra za koju je opština Šamac iz budžeta izdvojila 72.000 KM. Ovo je jedno od naselјa u kojem žive stanovnici koji su došli prije 25 godina iz 22 opštine BiH i sa velikim brojem djece.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević sa saradnicima danas je obišao novoizgrađenu ulicu, razgovarao sa mještanima o infrastrukturnim radovima koji su urađeni i koji predstoje u narednom periodu.

On kaže da je ovo jedna od Mjesnih zajednica sa najvećim brojem djece, te da su tokom prošle godine krenuli sa izgradnjom dječijeg igrališta koje će nastaviti ove godine.

Nije učitano

„Novoizgrađena ulica infrastrukturno mnogo znači za ove stanovnike. U narednom vremenu ćemo završiti preostalih 350 metara. Ovih dana smo ovde uz pomoć JP “Vodovod i Kanalizacija“ odradili anketu sa aspekta izgradnje vodovodne mreže. Prije dvije godine smo izgradili arterški bunar uz pomoć Investiciono razvojne banke  RS u  vrijednosti oko 80.000 KM. To  je danas preduslov da u narednih godinu dana započnemo i završimo izgradnju vodovodne mreže uz učešće građana“, kaže Milićević.

Predsjednik Savjeta MZ Novo Selo 2 Živko Todić kaže da im ova ulica mnogo znači.

„Ljeti je bila velika prašina, zimi su se poslije kiše i snijega otvarale rupe. Imamo 73 malolјetne djece koja se voze biciklom i igraju“, kaže Todić napominjući da u ovoj MZ treba da se završi vodovodna mreža koja će im puno značiti jer su bunari plitki od 10 do 12 metara, a arterški bunar je  dubine 140 metara i svih 73 domaćinstva će se snabdijevati iz njega.

Svetlana Pavlović/GlasRegije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *