NOVE, POOŠTRENE MJERE: Zabrana kretanja vikendom van mjesta prebivališta - Glas Regije

NOVE, POOŠTRENE MJERE: Zabrana kretanja vikendom van mjesta prebivališta

Nije učitano

Foto: Vlada RS

Danas je usvojen i zaključak koji se odnosi na zabranu kretanja vikendom, a kojim se zabranjuje kretanje svim građanima izvan njihovog mjesta prebivališta od subote 12 časova do nedjelje u 18 časova zbog pandemije korona virusa, piše SrpskaInfo.

Rekao je ovo nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije, potpredsjednik Vlade i ministar pravde u Vladi Republike Srpske, Anton Kasipović.

– Dozvoljeno je kretanje onima koji rade uz potvrdu poslodavca. Mjera je donesena u cilju suzbijanja virusa korona. Za realizaciju mjere o zabrani kretanja vikendom zaduženo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske – rekao je Kasipović.

On je naglasio da razumije da ovo pojedinačnio i porodično može stvoriti probleme ljudima, ali da je ovo neophodna mjera koja će doprinijeti smanjanju rizika i daljih problema u smislu širenja virusa korona.

Još jedna uredba

Takođe, Vlada i Štab su na prijedlog Ministarstva pravde usvojili uredbu sa zakonskom snagom o rokovima i postupanju u sudskim postupcima za vrijeme trajanja vanrednog stanja.

– Ovo pitanje je izazivalo dosta pažnje. Ovom uredbom štitimo interese svih, prije svega građana u pitanju rokova, postupanja, a naravno i interese zajednice. Na ovaj način uređujemo potanje rokova, niko neće biti oštećen, ljudi koji rade u pravosudnom sistemu neće biti ugroženi – rekao je on, dodajiući da uredbu treba da prihvati predsjednca Reublike Srpske, Željka Cvijanović.

Kasipović naglašava da će se po prestanku vanrednog stanja sve vratiti u uobičajen način postupanja.

– Predlaganjem ove uredbe smo stvorili sve uslove da pravosudni sistem i građani ne trpe – rekao je on.

(IZVOR: SrpskaInfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *