Nakon što je umanjena plata gradonačelniku Dervente, oglasio se SDS: Sramno je da se Simić žali zbog smanjenja - Glas Regije

Nakon što je umanjena plata gradonačelniku Dervente, oglasio se SDS: Sramno je da se Simić žali zbog smanjenja

Nije učitano

Šef Kluba odbornika SDS u Skupštini grada Derventa Pero Đurić, kaže da su frapirani izjavom gradonačelnika Dervente Milorada Simića kojom izražava žal zbog smanjenja plate sa 4500 KM na 3200 KM u situaciji kad građani pogođeni virusom korona ne rade i ostaju bez svog jedinog prihoda.

Đurić ističe da je prije smanjenja plata gradonačelnika, njegovog zamjenika, kao i predsjednika Skupštine grada Derventa bila među najvišim u regionu.

– Gradonačelnik dvomilionskog Beograda za svoj rad prima dva i po puta manju neto platu nego gradonačelnik Dervente. Dva puta manju platu ima gradonačelnik Zagreba, a interesantno je i da za isti iznos predsjednik Srbije mora da radi dva i po mjeseca – pojašnjava Đurić.

On kaže da od juče u Derventi vlada opšte zgražavanje građana sramnim izjavama gradonačelnika Simića u kojima se žali što mu je plata smanjena.

– Za isti ovaj iznos radnik u realnom sektoru grada Derventa mora raditi 9 i 10 mjeseci godišnje. Smatramo da je ovo neracionalno, neopravdano i štetno po sve građane našeg grada. Takva praksa se morala zaustaviti – zaključio je Đurić ističući da je skupštinska većina donijela dobru odluku da Simiću smanji platu.

(IZVOR: Srpskainfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *