NA POMOLU POLITIČKI TRANSFER U DOBOJU: Sretko Đurković "oblači dres" Ujedinjene Srpske - Glas Regije

NA POMOLU POLITIČKI TRANSFER U DOBOJU: Sretko Đurković „oblači dres“ Ujedinjene Srpske

Nije učitano

Foto: Arhiva

DOBOJ – Odbornik u Skupštini grada Doboj i predsjednik Gradskog odbora NDP-a Sretko Đurković trebao bi uskoro napustiti ovu stranku i pristupiti Ujedinjenoj Srpskoj Nenada Stevandića, saznaje Glas Regije.

Kako nam je rekao dobro obaviješten izvor blizak Đurkoviću, sve je već dogovoreno, a zvanična potvrda trebala bi stići u narednim danima.

„Đurković je na ponovljenim izborima u Doboju osvojio mandat u Skupštini grada, ali više ne vidi perspektivu u NDP-u koji je postao marginalna stranka u Republici Srpskoj. S druge strane, Ujedinjena Srpska je prošla loše na izborima u Doboju i njen predsjednik Nenad Stevandić želi ojačati stranku u ovom gradu pred izbore 2022. godine, tako da su se kockice poklopile i dogovor je pao.“, kaže naš izvor.

Međutim, Ujedinjena Srpska nije bila jedina stranka koja je Đurkovića priželjkivala u svojim redovima. Od izvora bliskog SDS-u saznajemo da je i ova stranka imala kontakte sa NDP-ovim odbornikom, koji je već ranije bio u Srpskoj demokratskoj stranci.

„SDS je na izborima u Doboju ostao ispod cenzusa za desetak glasova i ostaje velika žal što stranka neće biti parlamentarna u gradu, pa je uspostavljen kontakt između Đurkovića i nekih ljudi iz vrha SDS-a. Međutim, u stranci se pojavio veliki otpor prema ovoj ideji zbog Đurkovićeve bliske saradnje sa ljudima koji čine vlast u Doboju, prije svega Obrenom Petrovićem, pa se odustalo od te ideje.“, rekao je naš izvor.

Da li će se još neka stranka umiješati u priču oko Đurkovićevog transfera u narednim danima ostaje da se vidi. Kako trenutno stvari stoje, Ujedinjena Srpska će biti nova destinacija NDP-ovog odbornika.

1 komentar na “NA POMOLU POLITIČKI TRANSFER U DOBOJU: Sretko Đurković „oblači dres“ Ujedinjene Srpske

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *