MODRIČA: Nakon poplava čišćenje i sanacija (VIDEO) - Glas Regije

MODRIČA: Nakon poplava čišćenje i sanacija (VIDEO)

Nije učitano

Nakon jučerašnjih velikih padavina koje su zahvatile Modriču i poplavile uži centar grada, kao i celu Dobrinju danas su sva raspoloživa sredstva, mašine, pumpe, vatrogasna vozila angažovana na saniranju posledica nakon poplava.

Obilna kiša koja je juče popodne zahvatila Modriču dovela je do plavljenja gradskih ulica u Modriči. Kanalizaciona mreža nije mogla da primi sve oborinske vode sa brda Majna, zbog čega je i došlo do plavljenja većeg broja ulica, u kojima je nekoliko časova bilo otežano kretanje. Pored ulica, poplavljene su garaže, podrumi i jedan deo poslovnih objekata.

Odmah u jutarnjim časovima krenilo se sa čišćenjem grada i ulica od posledica poplava. Opštinski krizni štab proglasio je stanje pripravnosti, jer se očekuju nove, obilne padavine.

Opštinu Modriča posetio je i direktor Civilne zaštite RS Milan Novitović.

Opštini Modriča pomogle su i susedne opštine u saniranju poslednhica od poplava, a ono što načelnik Radulović ističe je potreba za hitnom rekonstrukciom kanalizacione mreže, te apeluje na Vladu RS da se zajednički iznađe rešenje za ovaj problem.

(IZVOR: TV K3)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *