Modriča dobila novu skupštinsku većinu koja podržava načelnika Radulovića - Glas Regije

Modriča dobila novu skupštinsku većinu koja podržava načelnika Radulovića

Nije učitano

Foto: SDS

Modriča dobila novu skupštinsku većinu koja podržava načelnika Radulovića.

Skupštinsku većinu čini 14 odbornika iz SDS, PDP, SPS, SDA i jedan nezavisni odbornik koji je izašao iz Kluba SNSD.

Kako je saopšteno iz SDS, većinom glasova razriješeni su dužnosti predsjednik Skupštine opštine Nebojša Knežević, kadar NPS i potpredsjednik Slaven Tešanović iz SP. Za novog predsjednika izabran je Milutin Popović, kadar PDP, a za potpredsjednika Bosa Novaković, nezavisni odbornik.

-Došlo je do promjene skupštinske većine i usvojene su određene odluke o razrješenjima i izboru u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi, Statutom i poslovnikom o radu Skupštine opštine. Moramo raditi ozbiljno i odgovorno jer vrijeme je složeno, a velike su obaveze i zadaci – rekao je novoizabrani predsjednik Skupštine Milutin Popović.

Kao razlog za razrješenje Nebojše Kneževića navodi se povreda zakona, Statuta opštine Modriča i odredbi Poslovnika o radu Skupštine. Kako kažu, potpredsjednik Skupštine, nakon što je izabran na prvoj konstitutivnoj sjednici, nije zasnovao radni odnos u skladu sa važećim propisima, te se do dana razrješenja nije pojavljivao na poslu.

Na prijedlog načelnika opštine, za zamjenika načelnika izabran je Mladen Milotić iz SDS, nakon čega je položio svečanu zakletvu.

Predsjednik PDP Branislav Borenović u saopštenju za javnost poručio je da je veoma zadovoljan što je Modriča „danas napravila drugi značajan korak ka stabilnosti, razvoju i poštenom vođenju ove opštine, izborom nove skupštinske većine na čelu sa Milutinom Popovićem, predsjednikom Opštinskog odbora PDP Modriča“.

Nije učitano

– Prvi korak Modričani su napravili 15. novembra izborom načelnika Jovice Radulovića kojem će od danas Skupština opštine biti konstruktivni faktor za planirane inicijative – rekao je Borenović.

Uvjeren je da će vlast u Modriči naći pravi model za suštinske promjene u odnosu na rad prethodne vlasti.

– U mnogim lokalnim zajednicama pokazali smo da nije svrha samo promijeniti stranke i pojedince, nego je bitna promjena sistema kakav je ranije uspostavljen. To pokazujemo na već dobro poznatim primjerima Banjaluke i Bijeljine, ali i Dervente koja je na prijedlog PDP smanjila enormno visoka primanja gradskim funkcionerima, te drugih lokalnih zajednica. Siguran sam da je energija i odlučnost Jovice Radulovića sa iskustvom novog predsjednika Skupštine opštine Milutina Popovića, uz podršku odbornika i nove opštinske uprave, dobitna kombinacija za Modriču u kojoj očekujemo značajan pomak i napredak nakon četiri mandata SNSD-ove vladavine – istakao je Borenović.

(IZVOR: Srpskainfo)

About Post Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *