Kristina Stojković je dvostruki Prvak Republike Srpske za mlađe juniore na 100 i na 300 m - Glas Regije

Kristina Stojković je dvostruki Prvak Republike Srpske za mlađe juniore na 100 i na 300 m

Nije učitano

Atletičari Atletskog kluba „San“ i Atletske sekcije iz Dervente ponovo su imali uspeha ovaj vikend na takmičenju i osvojili četiri medalje.

Dve zlatne i dve bronzane.

Kristina Stojković je ubedljivo osvojila dvostruke Titule Prvaka Republike Srpske za mlađe juniore na 100 i na 300 m.

Kristina je 300 m istrčala za 42 sekunde i 16 stotinki, što je njen novi lični rekord koji je bio ostvaren pre dve godine za celu sekundu.

Ovim uspehom je Kristina samo potvrdila da je vodeća sprinterka u Republici Srpskoj i da se od nje tek mogu očekivati najbolji rezultati. Prvu priliku će imati 14. avgusta na Balkanskom prvenstvu za mlađe juniore koje se održava u Kraljevu.

U trci mlađih juniora na 1500 m, Kristijan Marić je u neizvesnoj trci do samog kraja uspeo da osvoji bronzanu medalju uz istrčan novi lični rekord za više od deset sekundi.Uspeh Atletskog kluba „San“ je upotpunila ekipa mlađih juniorki u  u štafeti 100 + 200 + 300 +400 m u sastavu Helena Ciganović, Dunja Dušanić, Teodora Milojević i Kristina Stojković osvajanjem bronzane medalje.

Iako su tek mladje pionirke, članice Atletske sekcije iz Dervente su se izvrsno snašle u trci i sa pet godina starijim od sebe izborile za bronzanu medalju.

Sledeći nastup atletičari Atletskog kluba „San“ i Atletske sekcije iz Dervente imaju u Sokolcu 20. avgusta, kada je na programu Seniorsko i mlađe pionirsko Prvenstvo Republike Srpske sa koga se po tradiciji očekuju dobri rezultati.

GlasRegije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *