Koncert Etno grupe "Trag" u Šamcu - Glas Regije

Koncert Etno grupe „Trag“ u Šamcu

Nije učitano

Opština Šamac povodom Krsne slave opštine – Mitrovdana u kino Sali u nedjelju 7.11.2021 godine organizuje u 19 časova koncert Etno grupe „Trag“.

„Trag“ je vokalno-instrumentalni sastav koji njeguje tradicionalnu muziku Balkana i postoji od 2003 godine, a čine je deset članova: četiri ženska vokala i šest instrumentalista.

Akcenat je na tradicionalnim instrumentima (frule, gajde, kaval, tarabuke, tapan), ali u sastavu su i klasični instrumenti – gitara i violina, kao i moderni (elektronski) – klavir (stage piano) i bas-gitara.

Na repertoaru grupe nalaze se pjesme iz Republike Srpske (Bosne i Hercegovine), Srbije, Crne Gore, Makedonije i Bugarske, te ciganska muzika. S obzirom na to da “Trag” često i rado nastupa u Rusiji, na repertoar su uvrstili i nekoliko ruskih pjesama. Grupa nastupa na mnogim značajnim manifestacijama u BiH i inostranstvu.

Članove sastava okupila je ljubav prema narodnom stvaralaštvu. U želji da izvornu muziku spasu od zaborava, ali i približe u duhu današnje publike, tradicionalne ritmove i melos utkali su u sopstvene aranžmane.

Etno grupa “Trag” je za svoj dosadašnji rad nagradjivana mnogim priznanjima i nagradama.

Sa folklornim ansamblom nastupali su na međunarodnim festivalima u Francuskoj, Bugarskoj, Španiji, Grčkoj itd.

Svetlana Pavlović/GlasRegije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *